Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotoją išgąsdino Seimo BMW duetas greitkelyje: „Jie tiesiog šlavė visus nuo kelio!“

Greitkeliu Kaunas–Vilnius važiavusiam 15min skaitytojui kilo klausimas, kur vienam iš aukščiausių valstybės pareigūnų šeštadienio popietę reikėjo taip skubėti. Vairuotojas įsitikinęs, kad Seimo pirmininko limuzinas ir jį lydėjęs visureigis kėlė grėsmę ne tik aplinkiniams, bet ir pačiam VIP ekipažui. Tiesa, Seimo vadovui šis šeštadienis yra išeiginė, tad ar pats Viktoras Pranckietis buvo limuzine, belieka tik spėlioti.
BMW automobiliai greitkelyje, anot liudininko, judėjo apie 150 km/val. greičiu.
BMW automobiliai greitkelyje, anot liudininko, judėjo apie 150 km/val. greičiu. / Įvykio liudininko Tado nuotr.

Paprastas vairuotojas Tadas 15min papasakojo, kad važiavo nuo Kauno Vilniaus link greitkeliu, jis pats judėjo leistinu maždaug 110 km/val. greičiu.

„Tuo metu labai agresyviai iš galo priartėjo vieno iš aukščiausių Lietuvos pareigūnų kortežas. Pirmas automobilis buvo limuzino klasės BMW 730 (valst. nr JNL 506), antras automobilis – visureigis BMW X5 (JZO 816)“, – pasakojo Tadas.

„Kelio danga buvo slidi, provėžuota“, – pabrėžia pasipiktinęs vairuotojas, nors jo atsiųstoje nuotraukoje asfaltas atrodo gana švarus.

Jo žodžiais tariant, šis Seimo ir Vadovybės apsaugos departamento mašinų tandemas agresyviai spaudė kitus vairuotojus, versdamas juos staigiai trauktis iš kelio.

„Nors kelio danga buvo slidi, provėžuota“, – pabrėžia vairuotojas, tiesa, jo atsiųstoje nuotraukoje asfaltas atrodo gana švarus.

Pasak liudininko, kortežas gerokai viršijo leistiną greitį. Tada prasitarė, kad labai trumpai pats pamėgino važiuoti BMW iš paskos, tik tam, kad nufotografuotų, kaip jie važiuoja: „greitis buvo apie 150 km/val.“

Kaip ir matyti nuotraukoje, lydintis BMW X5 nuolatos važiavo apžergęs abi eismo juostas.

Įvykio liudininko Tado nuotr./BMW automobiliai greitkelyje
Įvykio liudininko Tado nuotr./BMW automobiliai greitkelyje

„Esu pasipiktinęs tokiu aukščiausių valstybės pareigūnų elgesiu. Nieko nuostabaus, kad vėliau ir eiliniai piliečiai taip elgiasi, kai valdžia rodo tokį pavyzdį!“ – teigė Tadas.

Seimo pirmininko limuzino ir jį lydėjusio visureigio kelionės liudininkas suabejojo, ar šeštadienio popietę tikrai verta, pažeidinėjant KET, kitus eismo dalyvius varyti nuo kelio rizikuojant savo ir aplinkinių saugumu.

Seimo vadovui šeštadienį išeiginė. Jis galėjo vykti į asmeninę šventę.

Viešai skelbiamoje Seimo vadovo darbotvarkėje šį šeštadienį nėra jokių įrašų. Vakarykštėje dienotvarkėje minimas Viktoro Pranckiečio darbas Seime, sekmadienį aukštas politikas numato lankytis renginiuose Trakuose bei Onuškyje, o vasario 10-oji jam – visiška išeiginė.

Seimo pirmininko V.Pranckiečio atstovė viešiesiems ryšiams Karolina Frolovienė 15min teigė, kad Seimo vadovas buvo užsiminęs apie šiandieną rengiamą asmeninę šventę ir prašė jo netrukdyti. Kur ta šventė ir kelintą valandą vyksta, nežinia. Tad belieka spėlioti, ar Tado užfiksuotos kelionės metu V.Pranckietis apskritai buvo automobilyje, ar, pavyzdžiui VAD pareigūnai jau tik grįžinėjo į sostinę, pristatę politiką ten, kur reikėjo. Kita vertus, pagal abiejų BMW važiavimo stilių galima numanyti, kad buvo važiuojama ne šiaip sau, o vežamas ir lydimas itin svarbus asmuo.

„Tikiuosi, kad apsaugininkų vairavimas nebuvo nei itin agresyvus, nei pavojingas. Kortežo automobilius vairuoja profesionalai, tikiu, kad jie visada atsižvelgia tiek į orus, tiek į kitas eismo sąlygas, kad niekam nesukeltų pavojaus“, – kalbėjo Seimo pirmininko patarėja K.Frolovienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius