-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 09 27 /11:27

Vilniaus Konstitucijos prospekte – naujas, intensyviai blyksintis, greičio matuoklis

Trečiadienio rytą nuotaiką visai dienai susigadino ne vienas Vilniaus Konstitucijos prospektu automobiliu važiavęs vairuotojas. Nors leistinas greitis jame – 50 km/val., eismo srautas paprastai juda 10–20 km/val. greičiau, tad ryte įrengtas greičio matuoklis blyksėjo nesustodamas.

Vilniečiai net juokauja, kad dėl tokio dažno blyksėjimo matuokliui greitai reikės pakeisti blykstės lempą, mat erdvioje gatvėje greitį viršija net autobusai.

Prieš šį matuoklį, kaip ir reglamentuota įstatymu, yra įrengtas apie jį įspėjantis kelio ženklas, kuris kol kas apvyniotas nepermatoma plėvele.

Į 15min redakciją skambinę vairuotojai reiškė nepasitenkinimą: kodėl paslėptas apie matuoklį įspėjantis ženklas? Kiti, beje, prisiminė, kad matuoklis šioje vietoje stovėjo ir anksčiau, tačiau buvo kitoks.

Kol kas matuoklis tik bandomas

Tačiau, bent jau „nusifotografavusiems“ šiandien, nerimauti nereikėtų. Nes greičio matuoklis šiuo metu tik bandomas, tad visi „nusifotografavę“ vilniečiai gali būti ramūs – baudų negaus.

Dar nėra žinoma, ar matuoklis fiksuos tik greičio viršytojus, ar ir važiuojančius viešojo transporto eismo juosta. Tiksli data, kada matuoklis pradės veikti darbiniu režimu, taip pat dar neskelbiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius