Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 11 06 /13:37

Vilniečiai šaukiasi pagalbos: gatvė „Padangų žudikė“ jau tris savaites šienauja ratus

Sostinės Mokslininkų gatvė, jungianti Geležinio Vilko magistralę (nuo Santariškių) su Ukmergės plentu ir Vilniaus Vakariniu aplinkkeliu – labai svarbi daugeliui vilniečių. Nes suteikia galimybę iš vienos svarbios sostinės eismo arterijos greitai pasiekti kitą. Todėl ir ankstų rytą, ir po darbo valandų, automobilių srautas nenutrūksta.
Vilniaus Mokslininkų gatvės duobės
Vilniaus Mokslininkų gatvės duobės / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Akivaizdu, kad ši, anksčiau tik į sodus ar Bajorų gyvenvietę vedusi gatvė, nebuvo apskaičiuota tokiam srautui. Todėl duobės čia dygsta kaip grybai po lietaus. O pradėję ir nebaigę gatvės remonto darbų kelininkai kai kuriuose ruožuose dar labiau pablogino situaciją. Išpjautos ir paliktos likimo valiai duobės aštriais kampais daugeliui tapo spąstais.

Nepatogumai atskleidžia vairuotojų charakterį

Pavojų kelia ne tik prakirsti ratai. Apvažiuodami duobes vairuotojai yra priversti manevruoti: kirsti ištisinę liniją ar tiesiog išvažiuoti į priešpriešinio judėjimo juostą. Ir tikrai ne visi tai daro vadovaudamiesi sveiku protu. Kai kurie kampus bando nukirsti važiuodami ne gatve, o prekybos centro „Iki“ aikštele. Žodžiu, chaosas, kurio būtų galima išvengti.

Akivaizdu, kad ši gatvė užkliuvo ne tik žurnalistams – į redakciją plaukia laiškai su prašymais padėti, paskubinti remontą.

Skaitytojas Edmundas: kur čia šuo pakastas?

„Rašau jums su mintimi rasti atsakymą, kodėl taip atlaidžiai žiūrima į kelio darbus Mokslininkų gatvėje, pakeliui į Bajorus. Kadangi šiuo keliu tenka važiuoti kiekvieną dieną, atkreipiau dėmesį, jog jis tvarkomas jau tris savaites. Viskas prasidėjo nuo to, kad kelininkai išgremžė keletą nedidelių kelio lopinių, tačiau jų niekas per porą dienų neužtaisė. Po to buvo vis daugiau dangos ardymo, prasidėjo didesni krituliai, automobiliai dunksėdami išdaužė tas vietas iki akmenų/žvyro. Galiausiai kelios atkarpos buvo užtaisytos, tačiau toliau buvo dar daugiau kelio ardymo darbų.

Tris savaites kiekvieną dieną susidaro didelės automobilių spūstys, kurių anksčiau niekada nebuvo.

Rezultatas toks, jog tris savaites kiekvieną dieną susidaro didelės automobilių spūstys, kurių anksčiau niekada nebuvo, kelias tapo pavojingas (ypač tamsiuoju paros metu), nes duobių neįmanoma lengvai apvažiuoti neišlindus į priešpriešinę eismo juostą, o apylinkių nepažįstančių vairuotojų tyko balų paslėptos duobės tokio gylio, jog visas automobilio ratas sutelpa. Taigi rašau jums, nes noriu suprasti, kur šuo pakastas. Kieno tai atsakomybė pasirūpinti, kad tokie pavieniai kelio darbai būtų vykdomi organizuotai? Panaši situacija klostėsi ir Geležinio Vilko g. išvažiavus netoli Mokslininkų g. važiuojant miesto link“, – klausia skaitytojas Edmundas.

Prašė mero Remigijaus Šimašiaus pagalbos

Kitas skaitytojas – Augustinas M. – prašė pagalbos ir tiesiogiai kreipdamasis į Vilniaus merą R.Šimašių, norėdamas atkreipti dėmesį į itin prastą situaciją:

„Laba diena, Remigijau. Norėčiau išreikšti susirūpinimą, kad Mokslininkų gatvė (ypač už sankryžos su Mykolo Lietuvio gatve) jau trečia savaitė yra de facto nepravažiuojama lengviesiems automobiliams. Ar Vilniaus savivaldybė planuoja pabaigti kelio darbus šioje gatvėje?“

Meras atsakė: ačiū, informaciją perduosiu kelininkams.

15min žurnalistas dar kartą gatve pervažiavo praėjusį penktadienį, lapkričio 3 d. Tačiau situacija šioje gatvėje buvo tokia pati, kaip nupasakojo skaitytojai – jokio pagerėjimo: aštrios duobės, spūstys, pavojingi manevrai ir prakirsti ratai (žiūr. filmuotą medžiagą). Nors įmonei „Lemminkainen Lietuva“, tvarkančiai šį ruožą, klausimus išsiuntėme dar lapkričio 2 d., jos atstovai į laišką neatsakė. Vilniaus savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistė Neringa Kolkaitė žadėjo kuo skubiau išsiaiškinti situaciją.

Pokyčiai po savaitgalio

Kol savivaldybė aiškinosi, kada Mokslininkų g. pragaras taps rojumi, darbai pajudėjo.

Šį pirmadienį vairuotojai pastebėjo, kad gatvės dalis nuo Santariškių iki Bajorų gyvenvietės užlopyta. O važiuojant toliau link Bukiškio situacija lieka kaip po karo.

Vilniaus savivaldybės miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Arūnas Visockas patvirtino, kad darbai intensyviai vyko šeštadienį. Jo nuomone galbūt rangovas buvo per daug ploto išfrezavęs ir nespėjo sutvarkyti dėl nepalankių orų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius