Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 06 /10:53

Vilniuje ir kituose miestuose gatvės virto čiuožykla, žmonės įstrigo didžiulėse spūstyse

Trečiadienio rytas dėl besimaišančių žiemos ir rudens orų Vilniuje ir kituose miestuose kelius pavertė tikra čiuožykla, kurioje automobiliai ne tik dužo vienas į kitą, bet ir negalėjo pajudėti iš vietos. Įmonė „Grinda“ praneša kelių naktį nebarsčiusi. Smėliu, smėlio-druskos mišiniu nubarstytus šaligatvius, įmonės „Mano aplinka“ teigimu, nuplovė lietus.
Vilniuje gatvės virto čiuožykla, žmonės įstrigo didžiulėse spūstyse
Vilniuje gatvės virto čiuožykla, žmonės įstrigo didžiulėse spūstyse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mažesnio intensyvumo keliai išlieka slidūs, įspėja kelininkai

Trečiadienio rytą mažesnio eismo intensyvumo keliai išlieka slidūs, įspėja Automobilių kelių direkcija.

9 val. duomenimis, didžiojoje šalies dalyje ant mažesnio intensyvumo valstybinės reikšmės kelių dangų susiformavęs plikledis, Utenos apskrityje šie keliai padengti ir sniego sluoksniu. Šiuose keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai.

Pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, vietomis yra šlapių kelių ruožų.

Šalyje be kritulių, oro temperatūra siekia nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

10 val. 22 min. „Susisiekimo paslaugos“ pranešė, kad Vilniuje normalizuojasi viešojo transporto eismas. Visų maršrutų autobusai ir troleibusai važiuoja savo įprastomis trasomis, tačiau viešasis transportas važiuoja su itin dideliais vėlavimais.

Ryte – paralyžiuotos Vilniaus gatvės

„Šis rytas sostinės gatvėse – tarsi čiuožykloje. Slidi kelio danga fiksuojama ir kituose miestuose. Būkite labai atidūs, neviršykite greičio“, – toks įrašas trečiadienio rytą atsirado Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje.

Vilniaus gatvės buvo tokios slidžios, kad automobiliai ne tik daužėsi vienas į kitą, bet ir negalėjo pajudėti iš vietos. Pagrindinės sostinės gatvės sustingo didžiulėse spūstyse.

Vilniuje ankstų rytą sustingo pagrindinės gatvės, kuriomis daugybė žmonių važiuoja į darbą. Eismas stovi Ukmergės gatvėje, Laisvės prospekte, Geležinio Vilko gatvėje. Pilaitės prospekte spūstys irgi didesnės nei įprastai.

„Autobusu 4G važiuojantys keleiviai nuo Karaliaučiaus g. iki „Pupos“ prekybos centro vos 2 km atstumą važiavo pusvalandį“, – praneša 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas.

Karaliaučiaus gatvėje spūstis prasideda jau nuo vieškelio, vedančio link Salotės gatvės.

Google Maps iliustr./Spūstys Vilniuje gruodžio 6 d. rytą
Google Maps iliustr./Spūstys Vilniuje gruodžio 6 d. rytą

Į darbą važiuojanti 15min žurnalistė Kristina Aržuolaitienė pasakoja, kad Ukmergės gatvėje 24 ir 3G autobusai tiesiog sustojo įsijungę avarinius šviesos signalus, nes per ledą nepravažiuoja. Žmonės piktinasi, kad vėluoja į darbus, pas gydytoją.

K.Aržuolaitienė po 7 val. ryto pasakoja, kad jau valandą laiko važiuoja dvi stoteles.

Kadangi nevažiavo keli autobusai, žmonės susigrūdo į vieną autobusą ir dabar kaip silkės statinėje gaudo orą spūstyje.

Vieno 3G autobuso vairuotojas bandė būti gudresnis: pamatęs stovinčius kolegas apvažiavo vieną stotelę ratu tačiau strigo Ukmergės gatvėje.

Eismo info iliustr./Kelių būklė Lietuvoje gruodžio 6 d. rytą
Eismo info iliustr./Kelių būklė Lietuvoje gruodžio 6 d. rytą

Žurnalistė praneša, kad apie 8 val. Ukmergės gatvėje eismą pradėjo reguliuoti policija, tad situacija gerėja.

K.Aržuolaitienės nuotr./Eismas Ukmergės gatvėje
K.Aržuolaitienės nuotr./Eismas Ukmergės gatvėje

Ant Šeškinės kalno, kaip ji pasakoja, sustojo 24 ir 3G autobusai. Žmonės eina pėsti.

Kita 15min žurnalistė Indrė Jurčenkaitė darbą pasiekė pėsčiomis. Ji pasakojo, kad net pagrindinė sostinės gatvė Gedimino prospektas atrodo kaip čiuožykla ir nematyti jokių ženklų, kad būtų barstyta smėlio ar druskos.

Dėl avarijų ir kamščių žmonės vėluoja į darbus. Viena moteris autobuse pasakojo, kad išsikvietė taksi, bet kol apsuko ratą, taksometras išmušė jau tris eurus, tai kai pagalvojo, kiek sumokės, kol pagaliau pasieks darbą, išlipo.

15min kalbos redaktorei Vilijai teko grįžti dirbti į namus. „Į darbą senuoju Ukmergės keliu, pro Klevinę, Užubalius, važiavau pusantros valandos ir vis tiek per tą laiką net Avižienių techninės apžiūros stoties neprivažiavau. Kokius 3-4 kilometrus per beveik pusantros valandos nuvažiavau. Matėsi, kad ties Avižieniais ir autostradoje eismas stovi. Pravažiavo greitoji“, – pasakojo ji. Vilija nusprendė nebegaišti laiko ir grįžti dirbti į namus.

Vilniaus apskrityje – 53 eismo įvykiai

Mieste pilna smulkių avarijų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė sako, kad Vilniaus apskrityje nuo 4 val. 32 min. ryto per pora valandų įvyko 53 eismo įvykiai.

„Slidi kelio danga, darbo daug, – sako ji. – Pajėgos matau visur išsiųstos ir tebedirba.“

L.Kairienės teigimu, visi policijos gauti pranešimai yra apie techninius eismo įvykius arba avarijas dėl slidžios dangos, yra nukentėjusiųjų.

K.Aržuolaitienės nuotr./Eismas Ukmergės gatvėje
K.Aržuolaitienės nuotr./Eismas Ukmergės gatvėje

Policija pranešė, kad Vakariniame aplinkkelyje įvyko dvi avarijos, Kirtimų gatvėje (nuo Pagirių gatvės link Gariūnų) susidūrė šeši automobiliai. Nemenčinės plente ties nusukimu į Kairėnų gatvę į atitvarus atsitrenkė vilkikas.

Taip pat į atitvarus atsitrenkė automobilis ant Ukmergės gatvės viaduko.

Avarijos ant viaduko ties Gineitiškių gyvenviete vaizdais dalijasi 15min skaitytojas.

VIDEO: Eismo įvykis Vilniuje aplinkkelyje ant viaduko ties Gineitiškių gyv.
VIDEO: Eismo įvykių padariniai Vilniaus aplinkkelyje ties Pavilnionių g.

Lietuvos automobilių kelių direkcija vairuotojus taip pat įspėja, kad didžiojoje šalies dalyje ant kelių dangų susiformavo plikledis. Čia slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai yra barstomi.

Vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į kelio dangos būklę, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo.

„Vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į kelio dangos būklę, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo“, – sako kelininkai.

Šiaurės rytiniuose rajonuose dėl naktį buvusio snygio keliai vietomis su šlapio sniego provėžomis, slidūs. Jie yra barstomi ir valomi.

Pietų Lietuvoje keliai drėgni. Vilniaus ir Trakų rajonuose silpnai lyja, Švenčionių rajone šlapdriba, kitur kritulių nėra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną vakariniuose ir pietiniuose rajonuose numatoma šlapdriba, lietus.

Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

VIDEO: Gruodžio 6-osios rytinis plikledis ir avarijos paralyžiavo sostinės gatves

Kur vėluoja viešasis transportas?

Vilniaus savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ praneša, kad dėl slidžios kelio dangos ir neįprastų spūsčių visame mieste galimi didesni viešojo transporto vėlavimai.

Atnaujinta 09.44 val. Eismo situacija Vilniuje – normalizuojasi

Šiuo metu prasčiausia eismo situacija pastebima Ukmergės gatvėje – spūstis susidarė nuo pat Vakarinio aplinkkelio. Padidėjusios spūstys pastebimos ir Olandų, Ateities gatvėse, Pilaitės ir Laisvės prospektuose.

Kitose miesto arterijose eismo situacija normalizuojasi – Kalvarijų ir Geležinio Vilko gatvėse (nuo Baltupių gatvės), Savanorių prospekte (nuo Žemųjų Panerių pusės), Ozo gatvėje (ties Šeškine), Vakariniame aplinkkelyje (ties Karoliniškėmis).

Deja, bet nukentėjo ir vienas šviesoforas – eismo įvykio metu Ukmergės gatvėje (netoli P.Žadeikos gatvės) buvo sugadintas pėsčiųjų šviesoforas. Šiuo metu jis yra remontuojamas. Tačiau šviesoforinis eismo reguliavimas Vilniaus mieste nesutriko

Dėl slidžios kelio dangos ir neįprastų spūsčių visame mieste fiksuojami viešojo transporto vėlavimai. Vis dar apsunkintas viešojo transporto eismas Pašilaičiuose ir Fabijoniškėse – 46 maršruto autobusai dar nevažiuoja. Sutrikęs ir 3G, 5, 24, 53, 56 maršrutų autobusų eismas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Slidaus kelio sustingdytas Vilniaus Laisvės prospektas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Slidaus kelio sustingdytas Vilniaus Laisvės prospektas

Eismoinfo.lt skelbia apie sudėtingas eismo sąlygas visoje šalyje.

„Keliuose yra slidžių ruožų, būkite budrūs! Didžiojoje šalies dalyje ant kelių dangų susiformavo plikledis. Čia slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai yra barstomi.

Vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į kelio dangos būklę, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo. Šiaurės rytiniuose rajonuose dėl naktį buvusio snygio keliai vietomis su šlapio sniego provėžomis, slidūs. Jie yra barstomi ir valomi.

Pietų Lietuvoje keliai drėgni. Vilniaus ir Trakų rajonuose silpnai lyja, Švenčionių rajone šlapdriba, kitur kritulių nėra. Oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos. Vandens gylis krašto kelio Nr. 206 Šilutė–Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 397 metrai (nuo 6,317 iki 6,714 km), išlieka 12 cm. Eismas leidžiamas. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną vakariniuose ir pietiniuose rajonuose numatoma šlapdriba, lietus. Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos“, – rašoma eismoinfo.lt.

Slystančio autobuso vaizdais su 15min dalijasi skaitytojas:

VIDEO: 15min skaitytojas Vilniuje gruodžio 6 d. nufilmavo slystantį autobusą

„Grinda“ naktį kelio nebarstė

Apie situaciją keliuose informuoja ir Vilniaus miesto tvarkymo įmonė „Grinda“.

„Šiandien situacija mieste labai sudėtinga. Naktį lijo, temperatūra buvo pliusinė, barstyti nereikėjo. Apie 6 val. staiga pasikeitė vėjas ir gatvių paviršių sutraukė ledas. Bendrovės „Grinda“ barstytuvai nedelsiant išvyko į sostinės gatves, pirmiausia buvo valomos užmiesčio gatves, kur temperatūra žemesnė, iš ten ir atėjo pirmieji signalai apie slidžią dangą“, – pranešime žiniasklaidai rašo įmonė.

Šiuo metu, jos teigimu, ypač sudėtingos eismo sąlygos ant tiltų ir viadukų.

„Mano aplinka“: šaligatviai barstyti iš vakaro, bet juos nuplovė lietus

Bendrovės, prižiūrinčios didelę dalį Vilniaus šaligatvių, „Mano aplinka“ atstovė Diana Lubė 15min sakė, kad jie orų sąlygas sostinėje stebėjo jau nuo pirmadienio vakaro ir matė, kad plikledis prognozuojamas ar gali susidaryti dėl temperatūros svyravimų.

„Mes vakar visus Vilniaus miesto šaligatvius, kuriuos mes prižiūrime, pabarstėme druska ir smėlio–druskos mišiniu, bet visą naktį lijo lietus ir dalį jo nuplovė. Tai mūsų technika šiandien nuo 6 val. ryto išvažiavo toliau barstyti, nes pagrindinis plikledis ir susidarė tarp 5 ir 6 valandos. Mes maždaug po šešių dešimt-penkiolika minučių išvažiavom, beveik visa technika, bet ji irgi įstrigo spūstyse“, – kalbėjo D.Lubė.

Ten, kur technika neprivažiuoja, anot D.Lubės, barstyti eina kiemsargiai.

Tikimės, iki pusės dienos nebus jokių slidžių šaligatvių, nes viską spėsim pabarstyti.

„Tikimės, iki pusės dienos nebus jokių slidžių šaligatvių, nes viską spėsim pabarstyti. Technika juda į skirtingus rajonus. Nėra taip, kad vienur barstytume, kitur – ne. Visuose rajonuose pradedam nuo pagrindinių pirmos kategorijos gatvių, šaligatvių, stotelių, perėjų, kur didžiausi žmonių srautai“, – aiškino D.Lubė.

„Mano aplinkos“ atstovė teigė, kad plikledis yra blogiausios oro sąlygos, kai, atrodo, ir pasiruošta, ir technika išvažiavo laiku, tačiau vis tiek neįmanoma pasiekti tų vietų, kur reikia barstyti.

Apie pavojingas sąlygas keliuose praneša ir kitų miestų gyventojai.

„Tai ką, ir vėl Tauragės kelininkus žiema užklupo nelauktai? Kelias link Šilalės išvis nebarstytas ir jau pirmos pasekmės – nulėkusi mašina nuo kelio. Gal reikia pradėti kelininkams kelti ieškinius? Nesakykit, kad vėl nespėjat ar užklupo nepasiruošus ar nelauktai“, – piktinasi 15min skaitytojas.

Kaune situacija rami, slidesni keliai rajono keliuose

Kaune trečiadienio rytą susiklostė kur kas ramesnė situacija. Kauniečiai praneša tik apie keletą atskirų slidesnių kelio atkarpų. Slidžios kai kurių prekybos centrų aikštelės, slidu ir ant viadukų. Kauno apskrities policijos žiniomis, nuo 6 iki 10 val. užfiksuoti 7 pranešimai apie techninius eismo įvykius. Jų metų žmonės nenukentėto, tik kiek apgadintos mašinos. Pasak teisėsaugos atstovų, tokia avarijų statistika – niekuo neišskirtinė.

Pavojingesnė situacija tik Kauno rajono keliuose, ypač Garliavos pusėje.
Tai, kad nėra jokio nukentėjusių žmonių antplūdžio, patvirtino ir Kauno klinikų atstovė spaudai Karolina Vaikšnoraitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius