-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 20 /21:33

Žiema sugrįžo: visoje Lietuvoje – avarijos, spūstys, prekybos centro aikštelėje susidūrė 6 automobiliai

Sinoptikai jau nuo savaitės pradžios žadėjo permainingus žiemiškus orus. Pirmadienio popietę žiema sugrįžo su trenksmu ir pridarė rūpesčių, sostinėje formavosi spūstys, pasipylė avarijos.
Žiema sugrįžo: visame Vilniuje avarijos ir spūstys
Žiema sugrįžo: visame Vilniuje avarijos ir spūstys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienio popietę įsismarkavus snygiui, eismo sąlygos daugelyje Lietuvos miestų tapo tik patenkinamos – sugrįžo žiema.

Daugelis vilniečių pirmadienio vakarą iš darbų jau grįžo su sniego kepurėmis ir pateko į spūstis. Jos susidarė dėl apsunkintų eismo sąlygų. Anot „Google Maps“, vakare Vilniuje sunku pravažiuoti visomis transporto arterijomis: T.Narbuto, Gelžinio Vilko, Buivydiškių, Kareivių, Antakalnio gatvėmis.

Net ir vėlyvą vakarą eismą stabdė ir spūstis didino automobilių susidūrimai Pilaitės pr., Viršuliškių g., Rygos g., Ukmergės g. Ko gero daugiausiai eismo įvykių Ozo gatvėje.

O Facebook grupė „Reidas“ praneša apie visišką chaosą prie prekybos centro „Maxima“, Mindaugo gatvėje. Aikštelėje susidūrė iš karto šeši automobiliai. Vaizdą rasite čia.

Po tokio įvykio prekybos centro aikštelės prižiūrėtojai pradėjo barstyti druską.

Be to, įvairiuose Lietuvos miestuose pasipylė avarijos, nes vairuotojai jau buvo atpratę nuo ekstremalių sąlygų.

Kaip 15min informavo Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato budėtojai, apie pusę 10 vakaro, policija reagavo į mažiausiai 14 techninių įvykių.

Vienas jų įvyko Minsko plente, netoli Vilniaus, ties Rukainiais, kur apvirto automobilis.

Tiesa, šio įvykio metu, kaip ir kitų, žmonės, pirminiais duomenimis, nenukentėjo.

Budėtojai 15min pabrėžė, kad techninių įvykių skaičius sostinėje pirmadienio vakarą išaugo ir tuo pačiu įspėjo vairuotojus laikytis saugaus atstumo, pasirinkti greitį pagal kelio sąlygas.

Ruošėsi rūsčiausiam scenarijui

Kaip informuoja „Grinda“, vien Vilniuje priklausomai nuo oro sąlygų ir kritulių kiekio, buvo numatyta valyti ir barstyti apie 2000 gatvių.

„Prognozės nuolat kinta, bet visada esame pasiruošę veikti pagal rūsčiausią scenarijų (kuris šiandien žada apie 7 cm sniego).

Gatvių priežiūros technika jau dabar ruošiasi išankstiniam barstymui – darbus organizuojame taip, kad pagrindinius maršrutus apdorotume iki prasidedant vakariniams transporto srautams“ , – informavo įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną numatomi krituliai: sniegas, šlapdriba, vakarų Lietuvoje pereinantys į lietų. Vietomis pustys, kils trumpa pūga, galima silpna lijundra. Vėjas pietvakarių, vakarų, 9–14 m/s, vietomis gūsiai 15–20 m/s, pajūryje iki 23 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 4, pietvakariniuose rajonuose iki 6 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius