Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iškritus sniegui vairuotojai puolė keisti padangas

Paskutinį lapkričio trečiadienį Vilnių nuklojo sniegas. Tai – jau antrasis sniegas Lietuvos sostinėje šiemet, tačiau pirmąkart prieš savaitę jis išliko tik kelias valandas. Padangų montuotojai teigia, kad vairuotojai į sniego iškritimą vidurdienį reagavo greitai ir puolė keistis ratų.
Trečiadienį Vilniuje gausiai sninga
Trečiadienį Vilniuje gausiai sninga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Serviso „Melga“ Liepkalnio g. parduotuvės vadovas Dainius Petkūnas pasakojo, kad vairuotojų srautas trečiadienį išaugo: „Jeigu lygintume su praėjusiomis dienomis, padangas šiandien į žiemines keičia maždaug dvigubai daugiau vairuotojų“. 

Dar didesnį žiemines padangas laiku sumontuoti pamiršusių vairuotojų kiekį pastebėjo serviso „Egzotika“ Upės g. darbuotojai. Serviso atstovų teigimu, trečiadienio popietę, sniegui nuklojus miesto gatves, automobilių su vasarinėmis padangomis srautas padidėjo trigubai. „Pastarosiomis dienomis per valandą turėdavome po vieną automobilį, kuriam reikia permontuoti padangas, o šios dienos popietę – po tris“, – pasakojo serviso atstovas.

To paties serviso Liepkalnio g. darbuotojai teigė jokio pokyčio nepastebėję – tiek antradienį, tiek trečiadienį padangų pasikeisti atvažiavo panašus skaičius vairuotojų. 

Draudimas važinėti vasarinėmis padangomis įsigaliojo lapkričio 11 dieną ir jis galioja iki balandžio 1 d. Sustabdžius policijos pareigūnams, automobilio su vasarinėmis padangomis vairuotojas turėtų sumokėti 20-40 litų baudą. Didžiausia grėsmė aplaidiems vairuotojams yra avarijos – automobiliams su vasarinėmis padangomis šiuo sezonu civilinės atsakomybės draudimas negalioja, tad eismo įvykio nuostolius tektų atlyginti iš savo kišenės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius