Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyni patarimai: kaip žinoti, kad žieminės padangos yra geros?

Žiema – pavojingiausias metas vairuotojams. Pirmasis sniegas ir ledas yra netgi pavojingesni eismui reiškiniai už pavasarinį trumpų sijonų sužydėjimą miestuose. Ko reikia norint būti ramiam, jog padangos žiemą kelyje „nepaves“?
Žieminės padangos
Žieminės padangos / sxc.hu nuotr.
  1. Patikrinti padangų protektoriaus gylį – tam užteks dviejų litų monetos. Plačiau apie tai – čia.
  2. Įsitikinkite, kad automobilio padangos yra tinkamai pripūstos. Patikrinkite tai bent kartą per mėnesį ir būtinai prieš kiekvieną ilgesnę kelionę.
  3. Patikrinkite padangų būklę: pažiūrėkite, ar jos neturi matomų „guzų“, įtrūkimų ar kitų pažeidimų. Žiemą sąlygos padangos deformacijai yra kur kas geresnės nei vasarą.
  4. Tikrindami padangos slėgį, protektoriaus gylį ir padangos būklę, nepamirškite atsarginio rato. Jis taip pat gali išsileisti.
  5. Nerizikuokite – kuo anksčiau pasikeiskite vasarais skirtas padangas į žiemines. Lapkričio antrą savaitę (kurios dalį dar galima važinėti su vasarai skirtomis padangomis) netikėtai pasnigus ar pašąlus, šaltajam sezonui skirtos padangos su šiais nesklandumais susidoroti padės daug labiau už skirtąsias šiltam metų periodui.
  6. Pašalinkite nuo automobilio tas dalis, kurių žiemą tikrai nenaudosite: pavyzdžiui, stogo bagažinę, ar prisukamą kablį. Nors šios dalys su padangomis tiesiogiai nesusiję, tačiau, pavyzdžiui, stogo bagažinė turi nemažai įtakos automobilio valdymui ir stabilumui.
  7. Esant nedideliam vairo drebėjimui važiuojant, neišsigąskite – sustokite ir išvalykite nuo sniego savo automobilio ratlankius. Į juos prilindęs sniegas „išbalansuoja“ ratus.

Jeigu turite kitų naudingų patarimų – pasidalinkite jais komentaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius