-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė ruošiasi žiemai: jau užsakyta 18 tonų smėlio ir 1,2 tūkst. tonų druskos

Prasidėjęs antrasis rudens mėnuo jau verčia susimąstyti ne tik apie šiltesnius drabužius, bet ir apie slidžius kelius. Kelininkai jau kaupia ir druskos bei smėlio atsargas, tvirtindami, kad šiemet žiema jų tikrai neužklups netikėtai. Vilniaus savivaldybė tvirtina jau užsakiusi 18 tūkst. tonų smėlio ir 1,2 tūkst. tonų raudonos techninės druskos.
Vilnius laukia artėjančios žiemos
Druska gatvėms barstyti / Vilniaus savivaldybės nuotr.

Gatves ir kelius Vilniuje kelininkai paprastai barstyti pradeda spalio pabaigoje-lapkričio pradžioje. Vilniaus savivaldybė tvirtina žiemos sezonui jau pasiruošusi – šiuo metu jau pasirašytos sutartys ir užsakyta 18 tūkst. tonų smėlio ir 1,2 tūkst. tonų raudonos techninės druskos.

„Šios medžiagos bus naudojamos smėlio ir druskos mišiniui ruošti. Patikslinus kiekius, užsakysime ir baltą druską bei kitus reikalingus priedus“, – teigė Vilniaus savivaldybės Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas.

Artimiausiu metu kelininkai budėti naktimis, stebėdami kelių būklę, dar neketina. „Pagal orų prognozes šalčių tikimės tik spalio gale, todėl laiko tikrai turime, o kadangi kelių dangos vis dar įšilusios, kelių laipsnių šaltukas naktimis eismo saugumui įtakos neturi. Be to, sandėliuose vis dar esame sukaupę 2 tūkst. tonų baltos druskos ir apie 7 tūkst. tonų smėlio ir druskos mišinio“, – aiškino A.Visockas.

Kaip įprastai, barstymo technika budėti pradės lapkričio pradžioje, nebent orai anksčiau pasikeistų.

Žiemai dažniausiai užtenka 15 tūkst. tonų druskos ir 18-20 tūkst. tonų smėlio ir druskos mišinio. Tačiau pastarasis žiemos sezonas (2012-2013 m.) buvo rekordinis – tuomet iš viso Vilniuje išbarstyta 26 tūkst. tonų druskos ir 37 tūkst. tonų smėlio druskos mišinio. Tai beveik dvigubai daugiau nei įprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius