-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17

2012-ųjų „Mercedes-Benz SLS AMG“ – varomas elektra

Kuo toliau, tuo dažniau ir aktyviau visi automobilių gamintojai talpina elektrines technologijas į savo kūrinius. Ir jeigu elektrifikacija jau stipriai palietė miesto automobilių sektorių, ji po truputį pereina ir prie sporto. Kol kas – ne prie tikrojo autosporto. Prie superautomobilių.
„Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell“
„Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell“ / Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr.

„Mercedes-Benz“ šiuo metu vykstančioje Los Andželo automobilių parodoje atskleidė, kad 2012 metų viduryje pradės priiminėti užsakymus „MB SLS AMG E-Cell“ modeliui – legendiniam SLS AMG, kuriam pravažiavus, girdėsis tik dulkių siurblio zyzimas bei padangų riedėjimas. Taip, jau kitų metų gale bus galima pamatyti šį modelį gatvėje, parkuojantis ir neskleidžiant jokio garso.

Ola Kalleniusas, „Mercedes-Benz“ kompanijos valdybos pirmininkas, teigia, kad keturiais ratais varomas visiškai elektrinis modelis jau pereina iš „apžiūrimosios“ į „bandomąją“ fazę – t. y., modelis bus ne tik pervežinėjamas iš vienos parodos į kitą ant ratukų, bet ir bus pradėtas bandyti.

Techniniai serijinio elektra varomo SLS AMG modelio duomenys nėra atskleisti, tačiau O.Kalleniusas prasitarė, kad jis turės keturis elektrinius variklius kiekvienam ratui atskirai.

Vis tik elektrinis SLS AMG – tik pirmas žingsnis naujųjų AMG technologijų link. Kompanija jau kurį laiką bando įvairias elektros technologijas, iš kurių dalis jau yra pritaikyta kituose modeliuose. Pavyzdžiui, KERS (kinetinės energijos rekuperacijos sistema) naudojama F-1. Nesuklyskite – tokiu principu veikiančią sistemą (stabdai – gamini energiją) naudoja ne vienas hibridinis ar elektrinis automobilis. Tačiau AMG žada šią sistemą dar patobulinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius