Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 09

ALT parodoje – elektromobilių desantas

Gegužės 10-12 d. vyksiančioje automobilių, automechanikos ir laisvalaikio transporto priemonių parodoje „ALT 2013“ nestigs ir Lietuvoje sukurtų elektrinių transporto priemonių.
„BMW Electric“
„BMW Electric“ / Gamintojo nuotr.

Kai užsienietiški didžiųjų korporacijų gaminiai tampa neįperkami, sugebame ne ką prastesnius analogus susikonstruoti ir patys. ALT parodoje lankytojai galės pamatyti, apžiūrėti ir net išbandyti bent dešimtį lietuvių rankomis sutvertų ir įvairiai modifikuotų elektra varomų transporto priemonių. 

Štai šiauliečių įmonė „PB Group“ žada atvežti net tris elektra varomus automobilius, pagamintus ant įprastų keliams skirtų automobilių bazės. Tai mažylis „Renault Twingo“, toks pats kompaktiškas, tačiau naujesnis Subaru Justy ir elektrinis kabrioletas „Mazda MX5“. Pastarasis – tai dar tik bandomoji versija, nors jau važiuoja ir puikiai veikia, tačiau dar yra prie ko pasikrapštyti, ką patobulinti. 

Visi trys „PB Group“ kūriniai naudoja tokias pačias varomąsias sistemas: modernūs, kintamos srovės varikliai, pasiekiantys 30 kw galią ir akumuliatoriai, priklausomai nuo pasirinktos talpos, leidžia elektromobiliui nuvažiuoti  50 - 90 km atstumą. To daugumai žmonių pakanka  kasdienėms kelionėms. 

Įmonės „Elinta“ stende matysime ir komercinį automobilį „Iveco Daily Plug-In“. Papildomas elektrinis motoras šiam sunkiasvoriui leidžia stipriai sumažinti degalų sąnaudas ir pagerinti dinamiką. Naudodamas vien elektros energiją „Iveco Daily Plug-In“ gali nuvažiuoti  40 kilometrų. 

Tame pačiame stende stovės ir dar vienas „Iveco Daily“ „kablukas“, tačiau jis visiškai elektrinis. Kauniečiai perdirbo dyzelinį komercinį furgoną į aplinkai draugišką ir pigiai eksploatuojamą miesto reikmėms aprūpinti skirtą transporto priemonę. Vienu įkrovimu ji galės nuvažiuoti net iki 160 kilometrų. 

Įmonė „Miromax“ publikai pristatys elektra varomus dviračius. Čia pat, „Litexpo“ rūmuose juos galės išbandyti visi norintys. „Miromax“ jau ne vienerius metus platina elektrinių dviračių surinkimo komplektus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius