Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 17

„BMW Concept Active Tourer“ – mažas, bet inovatyvus

Panašu, kad BMW į savo pusę nori patraukti vis daugiau klientų ir tam imasi naujų žingsnių. Vienas jų - naujoji vokiečių koncepcija, kuria norima parodyti požiūrį į hibridinius automobilius.
BMW Concept Active Tourer
BMW Concept Active Tourer / Gamintojo nuotr.

Pirmasis dalykas, kuris atkreipia dėmesį – automobilio išvaizda. Panašu, kad BMW ruošiasi eiti į nedidelių, prabangių automobilių segmentą. Nors vokiečiai jau turi 1 serijos hečbeką, norima sulaukti dėmesio žmonių, kurie renkasi kiek didesnius automobilius, turinčius daugiau vietos virš galvos. Išorė išduoda, kad šis automobilis jau viena koja ant konvejerio: nepaisant įmantrių veidrodėlių ir išmetamųjų dujų vamzdžių antgalių, šį autombilį galima gaminti nors ir šiandien.

Dar daugiau įdomių dalykų, slepiasi po automobilio kėbulu. Ši BMW koncepcija, tai ne kas kita, kaip noras parodyti, kad ir vokiečiai gali konkuruoti su „Toyota Prius“. „Concept Avtice Tourer“ po variklio dangčiu, turi 1,5 l variklį su turbina, kuriam sukti ratus padeda ir elektrinis variklis, kurio baterijas galima pakrauti tiesiai iš elektros lizdo. Bendrai veikdami varikliai išvysto net 190 arklio galių. Kaip teigia gamintojas, įveikti šimtą kilometrų, šiam automobiliui reikia vos 2,5 l degalų. Tai konkurencingas skaičius, nors jam ir šiek tiek trūksta iki „Toyota Prius Plug-In“, kuris suvartoja 2,2 l šimtui kilometrų.

Kol kas gamintojas nekalba apie kitus šio automobilio techninius duomenis ir nerodo interjero, kuris turėtų būti itin inovatyvus. BMW skelbia, kad čia bus sumontuoti keli ekranai, panoraminis stoglangis. Tačiau laukti liko neduag, tik iki Paryžiaus automobilių parodos, kur šis automobilis bus pristatytas. Tada sužinosime daugiau informacijos apie naują BMW modelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius