Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 07

„Detroit Electric“ pristatė SP:01 – elektra maitinamą „Lotus Exige“ kloną

Po 74 metų pertraukos automobilių gamyboje „Detroit Electric“ pristatė pirmąjį elektromobilį – SP:01. Jie teigia, kad tai – greičiausias tokio tipo automobilis pramonėje. Įdomu, ką apie tokį pasisakymą galvoja „Tesla“.
„Detroit Electric SP:01“
„Detroit Electric SP:01“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Elektromobilis

Galinius varančiuosius šio elektrinio „Lotus Exige“ ratus suka 200 AG bei 225 Nm elektros motoras, suporuotas su mechanine pavarų dėže. Iki 100 km/h jis įsibėgėja per 3,7 sekundės, o maksimalus greitis siekia 250 km/h – ne tokie įspūdingi parametrai, kaip „Rimac Concept_One“, tačiau atitinkama ir kaina: 135 tūkst. JAV dolerių (apie 360 tūkst. Lt). 1070 kg sveriantis elektromobilis su pilnai įkrautomis 37 kWh baterijomis galės įveikti beveik 290 km distanciją.

Gamintojo nuotr./Detroit Electric SP:01
Gamintojo nuotr./„Detroit Electric SP:01“

„Detroit Electric“ teigia, kad tokio automobilio gamyba nėra tokia paprasta, kaip gali atrodyti. Mat, amerikiečiai užsisako paruoštą „Lotus“ kėbulą, tačiau visas detales pakeičia pagamintomis iš anglies pluošto. Jų teigimu, visos dalys pagamintos pagal užsakymą ir skiriasi nuo tikrojo „Exige“.

Tai – vienas iš nedaugelio tokio tipo automobilių su mechanine transmisija. Teigiama, kad baziniai modeliai turės 4 pavaras, tačiau už papildomą kainą gamintojas montuos 2 arba 5 laipsnių mechanines pavarų dėžes.

Gamintojo nuotr./Detroit Electric SP:01
Gamintojo nuotr./„Detroit Electric SP:01“

Viduje amerikiečiai sumontavo SAMI („Smartphone Application Managed Infotainment“) sistemą, kuri leis savo išmaniuoju telefonu valdyti didžiąją daugumą automobilio funkcijų, klausytis telefone įrašytos muzikos.

Gamintojas planuoja parduoti po 2,5 tūkst. tokių modelių kasmet. Kiekvienas „Detroit Electric SP:01“ turės ABS, ESP bei energijos regeneracijos (kuri įkrauna baterijas stabdymo metu) sistemas bei 3 metų (arba 48 tūkst. km) garantiją. Pirmieji tokie elektromobiliai JAV gatvėmis važinės jau šios vasaros pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius