Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 05 31

Elektriniams „R8 e-tron“ vietos „Audi“ gamoje neatsirado

„Autocar“ atskleidžia, kad „R8 e-tron“ automobiliai buvo viso labo bandomasis tyrimų bei tobulinimų skyriaus triušis, tačiau šie modeliai nebus parduodami – dešimties tokių elektromobilių likimas neaiškus.
„Audi R8 e-tron“
„Audi R8 e-tron“ / „Audi“ nuotr.
Temos: 2 Audi „Audi R8“

„Audi“ atstovai britų spaudai atskleidė, kad jie tikėjosi, jog baterijų technologijos evoliucionuos greičiau nei buvo iš tikrųjų – būtent tai tapo pagrindine sprendimo nepardavinėti šių elektromobilių priežastimi.

Gamintojas akcentuoja, kad baterijos išliko pernelyg brangios – startavus šiam projektui vokiečiai tikėjo, kad po kelių metų situacija pagėrės.

Neoficialiais duomenimis, „Audi“ nenori gaminti elektra varomo automobilio, kurio baterijų įkrovimo laikas būtų toks didelis, o įveikiamas atstumas – mažas.

„R8 e-tron“ projekto vystymo metu buvo atlikta daugybė bandymų. Surinkta informacija, technologijos bus panaudotos kituose serijiniuose modeliuose“, – teigiama oficialiame „Audi“ pranešime.

Elektrinis R8 iki 100 km/h įsibėgėja per 4,2 sekundės, o maksimalus jo greitis ribojamas ties 200 km/h riba. Gamintojas deklaruoja, kad esant optimalioms sąlygoms šiuo elektromobiliu būtų galima įveikti apie 210 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius