Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 09 09

Frankfurto automobilių parodoje debiutuos ir studentų projektas „InEco Concept Coupe“

Vieno Dresdeno (Vokietija) universiteto („TU Dresden Institute of Lightweight Engineering and Polymer Technology“) studentai suprojektavo unikalų elektromobilį. Jis bus eksponuojamas vienoje didžiausių automobilių parodų pasaulyje.
„InEco Concept Coupe“
„InEco Concept Coupe“ / „InEco“ nuotr.

Automobilis sukonstruotas naudojant anglies pluoštu sustiprintą plastiką bei kompozitines plieno medžiagas. Teigiama, kad 4200 mm ilgio, 1870 mm pločio ir 1400 mm aukščio mašina sveria tik 900 kg.

Atsižvelgiant į faktą, kad tai – elektromobilis, jauną kolektyvą reikėtų pagirti. Tačiau reikia nepamiršti ir kito nedidelio svorio privalumo – dinaminių savybių. „InEco Concept Coupe“ su 121 AG elektros motoru iki 100 km/h pagreitėja tik per 7,5 sekundės, o maksimalus jo greitis siekia 160 km/h. Priduriama, jog su pilnai įkrautomis ličio-jonų baterijomis šis elektromobilis įveiks 140 km distanciją.

Visgi, neaišku kodėl mašinai jie priskyrė „Coupe“ vardą – matyt pasekė „KIA CUB“ pavyzdžiu. Kita vertus, reikia džiaugtis, kad tai – ne sedanas.

Akivaizdu, kad įkvėpimo automobilio kėbulą projektavę studentai sėmėsi iš daugybės modelių: nuo „Nissan GT-R“ iki „Hyundai Veloster“. Kokį automobilį jums primena šis studentų kūrinys?

VIDEO: „InEco Concept Coupe“ modelio pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius