Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

„General Motors“ ginasi teigdami, kad benzininiai automobiliai užsiliepsnoja gerokai dažniau

GM pareikšti kaltinimai, kad jų "Volt" ir "Ampera" automobiliuose montuojamos baterijos po avarijos gali užsidegti. Gindamiesi gamintojai teigia, kad JAV per metus avarijose sudega apie 215 tūkst. benzininių automobilių, todėl jų hibridai vis tiek yra saugesni.
„Chevrolet Volt“
„Chevrolet Volt“ / Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr.

Daugelis dabartinių „Chevrolet Volt“ vairuotojų susirūpinę savo saugumu. Kelis automobilius gamintojams teko išpirkti iš susirūpinusių klientų.

Tuo tarpu JAV kongresas ruošiasi tirti šią istoriją. Respublikonai spėja, ar tik GM koncerno ir B. Obamos administracija neslepia ko nors rimtesnio su hibridu „Volt“ susijusių bėdų.

GM ginasi sakydami, kad keliuose reguliariai įvyksta avarijos, kurių metu užsiliepsnoja benzininiais varikliais varomi automobiliai.

Atliekant „Chevrolet Volt“ saugumo testą, po susidūrimo iš pažeisto degalų bako išbėgo kuras, tačiau taip įvyksta ir su daugeliu įprastų automobilių. Kitas nerimą keliantis faktas – po susidūrimo „Chevrolet Volt“ baterija savaime neišsikrauna, nors taip numatyta saugumo protokole. Dėl to vienas bandytas avarijos teste automobilis po savaitės stovėjimo automobilių aikštelėje savaime užsiliepsnojo - perkaito baterijos.

Jau sudegė 2 „Chevrolet Volt“ šeimininkų namuose, tačiau gamintojas nepraranda pasitikėjimo.

Nepaisant šio nesusipratimo, „Chevrolet Volt“ saugumo testo metu vis tiek gavo 5 saugumo žvaigždutes. Tai yra vienas saugiausių šiuo metu parduodamų hibridų pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius