Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 13

Kalėdinis „Coca-Cola“ karavanas Japonijoje bandys „Nissan e-NV200“ elektrinius furgonus

„Coca-Cola“ Japonijoje sutarė su „Nissan“ dėl elektra varomo furgono „e-NV200“ bandymų Jokohamos mieste. Šiais dar gamybos linijos nepasiekusiais furgonais į miesto parduotuves bus pristatomas populiariausias pasaulyje gėrimas – „Coca-Cola“ limonadas.
„Coca-Cola“ furgonas – elektra varomas „Nissan e-NV200“
„Coca-Cola“ furgonas – elektra varomas „Nissan e-NV200“ / Gamintojo nuotr.

„Nissan“ su „Coca-Cola“ sutarė, kad dienos metu išsikrovusius furgonus vairuotojai prie pakrovimo stotelių jungs tik naktį. Dienos metu Jokohamoje elektros vartojimas pakankamai didelis, o naktį lieka nemažai nepanaudotos energijos. Pasak „Nissan“, per naktį įkrautų akumuliatorių pakaks visos dienos darbui važiuojant trumpas distancijas ir dažnai sustojant.

Limonado kompanija tapo pirmąja „Nissan e-NV200“ bandančia organizacija. Greitai prie jos prisijungs Japonijos parduotuvių tinklas AEON, vėliau ir skubių siuntų tarnyba „FedEx“. Beje, ši kompanija elektrinius furgonus bandys ir Europoje.

Visame pasaulyje parduodamame NV200 furgone „Nissan“ sumontavo „Leaf“ elektrinį variklį ir akumuliatorius. Taip buvo pagamintas „e-NV200“, kuris jau greitai pasieks gamybos liniją. Na, o kol japonai vėžinasi elektriniais furgonais, mes Lietuvoje galime įsigyti NV200 su taupiu 1,5 turbodyzeliniu varikliu.

„NV200 privalumus greitu metu įvetins Lietuvos specialiosios tarnybos, greitoji medicinos pagalba ir Lietuvos policija. Pastaroji konkurso budu isigijo net 62 vienetus NV200 furgonų“ – sako „Nissan Nordic Europe OY“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plukys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius