Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 13

Lietuviai kuria alternatyvą tradiciniams degalams

Bendrovė „SG dujos Auto“ trečiadienį turi pradėti vandenilinių degalų eksperimentinių tyrimų laboratorijos statybą, rašo „Verslo žinios”. Tikimasi, kad sukurti naujai metodikai, kaip transporto priemonėse panaudoti vandenilio ir gamtinių dujų mišinį, užteks 7,6 mln. Lt siekiančių investicijų.
Kolba
Kolba / Sxc.hu nuotr.

„Idėja kilo daugiau nei prieš 2 metus, nes pagrindinė įmonių grupės bendrovė „SG dujos“ dirba plėtodama gamtinių dujų panaudojimo galimybes transporto priemonėse“, – pasakoja Vidas Korsakas, „SG dujos Auto“ direktorius.

Vandenilis yra viena populiariausių alternatyvių degalų rūšių, tačiau platesnį jo panaudojimą stabdo sudėtingas ir brangus šios medžiagos išgavimas. „SG dujos“ tikisi grynąjį vandenilį panaudoti kombinuodama su jau plačiai naudojamomis degalų rūšimis.

Šiuo metu Lietuvoje nėra nei vienos degalinės, kurioje būtų galima įsipilti vandenilio. Europoje jų egzistuoja tik kelios, daugiausia – 23 – yra JAV Los Andželo mieste.

Pirmasis vandenilį naudojantis serijinis automobilis buvo „Honda FCX Clarity“, kurio keli šimtai vienetų buvo parduoti 2008-aisiais. Dabar į šią technologiją investuoja vis daugiau automobilių gamintojų – „Hyundai“ kalba apie savo vandenilį naudojantį automobilį nuo 2015-ųjų, „Nissan“ nori tokį pristatyti dar po kelių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius