-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 03

Meilė gamtai, arba kodėl lenktynininkai už trasos ribų renkasi ekonomiškus automobilius

Palikę trasą, „Autoplius Fast Lap” lenktynininkai renkasi gerokai žemiškesnius, kaip toje reklamoje, „ir į darbą, ir į sodą” važiuoti tinkančius automobilius. Tiesa, nebūtinai „Škoda” markės. Bet dažniausiai – ekonomiškus dyzelinius, talpius šeimyninius ar net hibridinius automobilius. Bet važiuodami svajoja apie greitus „Lexus”, „Audi” ar „Porsche”.
Vyto Bilinsko automobiliai
Vyto Bilinsko automobiliai / „Autoplius Fast Lap“ nuotr.

Meilė dyzelinui

2012-ųjų „Autoplius Fast Lap” sezono nugalėtojas Jonas Poškus kiekvieną dieną birbina nuosavą 3 serijos BMW universalą su 3 litrų turbodyzeliniu varikliu ir visų keturių varomų ratų sistema. Tokį jam rekomendavo šiuo metu „Volkswagen Castrol Cup” lenktynėse Lietuvą garsinantis Robertas Kupčikas. Kodėl?

„Todėl, kad universalas – praktiškas automobilis. Didelių automobilių nemėgstu, o kompaktiškai mašinai 250 AG ir 500 Nm sukimo momentą pasiekiantis variklis labai tinka. Ir kuro sąnaudos – daugiau nei simbolinės tokios galios automobiliui”, - pasakoja 656 AG galios „Mitsubishi Lancer Evo VIII” trasoje vairuojantis odontologas Jonas Poškus.

Jonas Poškus
Jonas Poškus

Kalbėdamas apie svajonių automobilius, Jonas išlieka paprastas – vieno automobilio jis nesapnuoja, sapnuoja 57 skirtingus. Pasak jo, nėra vieno automobilio, kuris viską darytų labai gerai. Yra dešimtys skirtingų, kurie vienur ar kitur yra nepakeičiami.

Tuo tarpu lenktynių trasoje beveik nepavejamas latvis Mareksas Matvejevs'as dienas leidžia prie, turbūt, pačio nuobodžiausio Baltijos šalyse automobilio vairo. Bet, įvertinus visus faktus ir atmetus estetinį vaizdą, jo pasirinkimas neatrodo labai keistas – „Škoda Felicia Pickup” yra pigus automobilis visomis prasmėmis: pigus nusipirkti, pigus išlaikyti.

„Jei aš važinėju „kabluku”, nereiškia, kad nesvajoju apie kitus automobilius. Tarkime, amerikietiško kraujo senovinį automobilį su ypač galingu varikliu. Kitame Atlanto krante juos „hotrod'ais” vadina”, – pasakoja trasoje labai greitą „Lotus Exige” vairuojantis kaimynas latvis.

TDI ar BMW

Trys magiškos TDI raidės suviliojo „Autoplius Fast Lap” lenktynių dalyvį Vytą Bilinską, kuris vairuoja septynvietį „Volkswagen Touran”. Pasak jo,  tai puikus, talpus šeimyninis automobilis. Bet lenktynių trasoje išmetamamoms CO2 tonoms kompensuoti jis įsigijo ir kitą automobilį.

„Tai automobilis, kuriuo važiuojant nurimsti, vairuoji ženkliai ramiau ir, tikiuosi, ekologiškiau. Tai – hibridinis „Toyota Prius”, – pasakoja apie „Lexus LFA” svajojantis lenktynininkas.

Jis tiki, kad jo „Lexus” svajonė neišsipildys. Juk tokių automobilių pagaminta vos trys šimtai ir jie kainuoja, pasak Vyto, „kažkiek milijonų”. Todėl su 650 AG galios „Mitsubishi Lancer Evolution” lenktyniaujantis pilotas turi pasiruošęs kitą svajonių automobilį. Tai – „godzilla” vardo „Nissan GT-R”. Pigesnis pasirinkimas.

Vyto bendrapavardis Gediminas Bilinskas turi, ko gero, pačią patraukliausią automobilisto svajonę. Tai „Audi Sport Quattro S1”. Iki jai uždirbs pinigų, oranžinį BMW 318 (su didele turbina) trasoje vairuojantis Gediminas į parduotuves važiuoja su 5 serijos dyzeliniu BMW universalu. Kaip pats sako, jis nėra „bmwistas”, tiesiog mėgsta galingus dyzelinius automobilius. Tai „tik” antras jo BMW.

Svajoja atsakingai

Konkretus žmogus Tadas Lučkaitis vos ne vienu sakiniu gali nupasakoti savo automobilinę dabartį ir svajones. Lenktynėse „Nissan 240SX”, pravarde „pinkė”, vairuojantis vyrukas sako: „Toyota Corolla" vairuoju, nes joje telpa šuns narvas, o svajoju apie „Volkswagen Multivan”. Viskas. Kodėl minivenas? Turbūt todėl, kad jame tilptų daugiau narvų jo augintiniams…

Tadas Lučkaitis
Tadas Lučkaitis

Ralionalių kėslų vedamas, prie hečbeko vairo sėdo ir kitas „Autoplius Fast Lap” lenktynių dalyvis Gytis Vaitulionis. Lenktynių trasai jis pasirinko – o gal automobilis pasirinko jį – „Subaru Impreza STi” automobilį, o šią ilgą žiemą praleido prie keturiais ratais varomo „Seat Leon” vairo. Be abejo, dyzelinio.

Skraidymo aparatai

Kaunietis Andrius Firantas, garaže turintis net du „Honda S2000” automobilius – vieną lenktynėms, vieną „paprastą” – svajoja dar „smarkiau”: apie automobilius be ratų ir apie variklius, kurie skleidžia tokį garsą, kokį girdime liftuose…

„Tokio automobilio, apie kurį svajoju, dar nepagamino. Bet tai yra tikras svajonių automobilis. O sugrįžus į realybę, beveik svajonių automobiliu galiu vadinti savo lenktyninį S2000. Tik reikėtų jį truputį, na gerai, gerokai patobulinti”, – sako vienas greičiausių „Autoplius Fast Lap” pilotų.

Andrius Firantas
Andrius Firantas

Tikra teisybė – kam svajoti apie geresnę šiuolaikinio automobilio versiją, jei galima svajoti apie kažką kadrinaliai naujo. Tik kyla klausimas – kokie bus lenktyniniai automobiliai, kai gatvėmis riedės Andriaus vaizduotėje gimę skraidymo aparatai?

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius