Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 19

Lietuvos pašto darbuotojai persėdo į elektromobilį

Šiandien bendrovė Lietuvos paštas pristatė elektromobilį, kuriuo važinėja bendrovės darbuotojai. Lietuvos paštas skaičiuoja, jog naudojant šį automobilį per metus pavyks sutaupyti kelis tūkstančius litų.
Lietuvos pašto „Tazzari Zero“ elektromobilis
Lietuvos pašto „Tazzari Zero“ elektromobilis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Elektra varomu automobiliu „Tazzari Zero“ 100 km atstumą įveikti kainuoja apie 7 litus, tai – penkis kartus mažiau nei, pavyzdžiui, benzinu varomu automobiliu. Bendrovei taip pat nereikia mokėti už jo statymą. Be to, priešingai nei tradiciniai ar hibridiniai automobiliai, šis modelis neteršia aplinkos kenksmingomis CO2 dujomis, sukeliančiomis šiltnamio efektą.

Į renginį elektromobilį atvairavęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis džiaugėsi, kad Lietuvos paštas prisideda prie ekologiško transporto populiarinimo ir tokiu būdu mažina veiklos išlaidas.

„Lietuvos paštas – bene pirmoji šalyje įmonė, kurios darbuotojai tradicinius benzinu ir dyzelinu varomus automobilius iškeitė į elektromobilį. Jei šis sprendimas pasiteisins, tikiuosi, kad tai bus ne vienintelis toks automobilis Lietuvos pašto parke“, – teigė susisiekimo ministras E. Masiulis.

Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė sakė, jog sprendimas pasirinkti taupią ir ekologišką transporto priemonę – pirmas, bet ne paskutinis bendrovės žingsnis, prisidedant prie aplinkos išsaugojimo.

„Kol kas mūsų lūkesčiai pasiteisino. Elektromobilio išlaikymo sąnaudos ženkliai mažesnės nei senų automobilių. Tai labai svarbu paštui, kuris stengiasi visose srityse efektyvinti savo veiklą“, – sakė L. Minderienė.

„Tazzari Zero“ sveria kiek mažiau nei 550 kg. Elektromobilį įkrauti galima tiesiog prijungus laidą prie įprasto 220 voltų įtampos elektros lizdo. Su pilnai įkrauta baterija „Tazzari Zero“ gali nuvažiuoti apie 140 km. Didžiausias šio automobilio greitis – 100 km/val.

Lietuvos paštas elektromobilį nuomojasi. Automobilis kasdien įkraunamas prie centrinės įmonės būstinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius