Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 22

„Nissan“ ir ABB testuos panaudotas elektromobilių baterijas

„Nissan North America“ ir didžiausia pasaulyje energetikos ir automatikos pramonės kompanija ABB paskelbė apie susitarimą testuoti panaudotas elektromobilių ličio-jonų baterijas. Tokias, kokias turi „Nissan Leaf“.
„Nissan Leaf“ – pirmasis GAZAS.LT išbandytas elektromobilis
„Nissan Leaf“ – pirmasis GAZAS.LT išbandytas elektromobilis / Tomo Digaičio/GAZAS.LT nuotr.

Sutarties partneriai, kuriems taip pat priklauso „Sumitomo Corp. of America“ ir „4R Energy Corporation“, sieks iš panaudotų baterijų sukurti 50 kWh akumuliatoriaus prototipą, kuris galėtų aprūpinti energija 15 namų maždaug 2 valandas. 

Praėjusį rugpjūtį „Nissan“ Japonijoje jau pradėjo pardavinėti sistemą, kuri leidžia „Leaf“ modelį naudoti kaip atsarginį elektros energijos šaltinį namams. „Leaf“ su pilnai pakrauta 24 kWh baterija gali aprūpinti eilinį Japonijos namą elektros energija maždaug dvi dienas.

„Nissan“ ir ABB atstovai sako, kad dar anksti prognozuoti, kaip ir kur bus naudojamos 10 metų elektromobiliams tarnavusios baterijos.

Rinkos tyrimų bendrovės „Frost & Sullivan“ atstovai 2010 metų pabaigoje prognozavo, kad iki 2022 metų bus perdirbta ličio-jonų baterijų už 2 milijardus dolerių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius