Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 04

„Nissan Terra“: vandenilį naudojantis visureigis bekelėje

„Nissan“ garsėja kaip gamintojas, turintis didelę padidinto pravažumo automobilių gamą. Pradedant dideliu „Pathfinder“, baigiant mažiuku krosoveriu „Juke“. Nenuostabu, kad gamintojas į šį segmentą žvalgosi ir pristatydamas savo ekologišką naujovę – vandenilį naudojantį nedidelį visureigį „Terra“.
„Nissan Terra“
„Nissan Terra“ / Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr.
Temos: 1 „Nissan“

„Terra“ atrodo iššaukiančiai – jis iš dalies primena pirmąjį „Juke“, kuris buvo pristatytas prieš kelerius metus. Šio išvaizda taip pat vertė spjaudytis ne vieną automobilių mėgėją – pradžioje dažnos krosoverio pravardės buvo „Joke“ (liet. juokelis) ar „Puke“ (liet. vemti). Vėliau šis modelis tapo vienu geriausiai parduodamų nissanų – Lietuvoje praėjusiais metais „Juke“ buvo stiprus geriausiai parduodamų naujų lengvųjų automobilių dešimtuko narys.

Vis tik „Terra“ kol kas neatrodo kaip automobilis, kada nors pavirsiantis važinėjančiu gatvėje. Visų pirma – dėl radikalios išvaizdos. Tačiau šis (džipukas, visureigis, krosoveris, vienatūris – kaip jį tiksliai pavadinti, dar niekas nesugalvojo) parodo, kuria linkme eina „Nissan“.

Šio gamintojo Šiaurės Europos padalinio vadovas Jacekas Gorskis Paryžiaus automobilių parodoje pripažino nežinantis, kur pasuks autorinka po keliolikos metų – kokį kurą automobiliai naudos kitame dešimtmetyje. Tad „Nissan“ siekia turėti kuo platesnę modelių gamą – pradėjus vardą jau užsitarnavusiu elektromobiliu „Leaf“, baigiant šviežiai pristatytu vandeniliniu „Terra“.

Parodoje nebuvo atskleisti jokie „Terra“ techniniai duomenys – buvo galima apžiūrėti tik 360 laipsnių besisukančio automobilio išorę bei užmesti akį į saloną. Matyt „Nissan“ dar nepasiekė tokių techninių duomenų, kuriuos demonstruoja kai kurie jų konkurentai – pavyzdžiui, vandenilį naudojantis „Hyundai ix35 FCEV“ su pilnu baku šio skysčio gali nuvažiuoti daugiau nei 500 km bei yra bandomas žurnalistų visame pasaulyje jau kelerius metus. Dar toliau yra pažengusi „Honda“ – jų „FCX Clarity“ jau netgi važinėja gatvėmis.

Tačiau „Nissan“ atstovai prasitarė 2015-aisiais norintys pristatyti gamybai paruoštą vandenilinio automobilio versiją, tad galime tikėtis greito ir gausaus informacijos pliūpsnio apie sprogiąsias japonų technologijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius