Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 18

Ličio-oro baterijos – elektromobilių išsigelbėjimas?

Vienas didžiausių elektromobilių trūkumų – baterijos veikimo trukmė. Vairuotojus ir būsimuosius pirkėjus kankina baimė, kad su pakrauta baterija jie nepasieks kelionės tikslo.
akumuliatorius
akumuliatorius / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Litis IBM

IBM skelbia radę sprendimą, kurį pritaikius būtų galima pagaminti ekonomiškas ličio-oro baterijas. Su pakrauta baterija vairuotojas galėtų nuvažiuoti maždaug 500 kilometrų. Tad elektromobiliai galėtų lygiomis teisėmis varžytis su tradiciniais degalais varomais automobiliais.

Dabartiniai elektromobiliai komplektuojami su standartinėmis ličio-jonų baterijomis, kurios „nuveža“ automobilį iki 160 kilometrų ir „prašosi“ įkraunamos. Tai nėra itin patogu.

Ličio-oro baterijos šiuo klausimu yra daug patrauklesnės, nes, teoriškai, gali įveikti tūkstantį kartų ilgesnes distancijas, negu ličio baterijos. Vietoj metalo oksidų teigiamuose elektroduose, ličio-oro baterijos naudoja anglį, kuri reaguoja su deguonimi ir gamina elektros energiją.

Viskas būtų puiku, bet yra vienas „bet“. Cheminis nepastovumas smarkiai sutrumpina ličio-oro baterijų galiojimo laiką. Tad fizikai vis dar ieško sprendimų, kaip šį trūkumą panaikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius