Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 01 09

Pakeitimai „Opel Ampera“ modelyje

Šiandien „Opel“ pranešė apie patobulinimus, kuriuos padarė „Ampera“ modelyje, kad dar labiau sumažintų baterijos užsidegimo tikimybę autoįvykio metu.
„Opel Ampera“
„Opel Ampera“

Šie patobulinimai susiję su iškilusiu General Motors ir NHTSA susirūpinimu Jungtinėse Amerikos Valstijose, dėl  „Chevrolet Volt“ elektromobilio baterijos būklės po avarijos. Priminsime, kad po avarijos automobilis po kurio laiko galėjo užsidegti dėl baterijos perkaitimo.

Praeitais metais „Ampera“ buvo įvertina 5 „Euro NCAP“ saugumo žvaigždutėmis. Šiandien paskelbti patobulinimai buvo padaryti automobilio konstrukcijoje bei baterijos aušinimo sistemoje. Tai suteiks baterijos sistemai papildomos apsaugos stipraus šoninio susidūrimo metu.

Buvo padaryti šie patobulinimai:

  • esamos automobilio saugos priemonių konstrukcijos sutvirtinimas;
  • įtaisytas papildomas daviklis baterijos aušinimo sistemoje, aušinimo lygiui stebėti.
  • papildomas, bet kokiems pažeidimams atsparus baterijos aušinimo bakelio dangtis, užkirsiantis kelią aušinimo skysčio išsiliejimui.

„Ampera“ visad buvo saugi vairuoti. O nuo šiol mūsų klientai turės dar mažiau sukti galvą dėl saugumo, mat ji saugi tiek nauja, tiek praėjus dienai ar net savaitėms po autoįvykio“, – sako Karlas-Friedrichas Stracke, „Opel“ generalinis direktorius, įrodinėdamas kad nuo šiol „Ampera“ neturės problemų dėl savaiminio užsidegimo.

Šie patobulinimai dabar diegiami į „Ampera“ gamybos procesą, mat gamyba grįžta į įprastas vėžias po Kalėdų atostogų. Jau pagaminti automobiliai bus tobulinami Europoje, prieš pasiekiant klientus.

Pirmieji „Ampera“ automobiliai klientus Europoje pasieks jau nuo vasario mėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius