-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 26

Pirmieji elektra varomų „Chevrolet Volt“ ir „Nissan Leaf“ saugumo bandymai praėjo sėkmingai

„Volvo“ yra sakę, kad jų elektra varomas C30 bus saugus kaip ir kiti benzinu ar dyzelinu varomi modeliai. Jie kalba apie ateitį. Na o jau gaminamų „Volt“ ir „Leaf“ nepriklausomi saugumo bandymai parodė, kad ir šiandien elektra varomi automobiliai yra saugūs.
„Chevrolet Volt“ saugumo bandymai
„Chevrolet Volt“ saugumo bandymai / Organizatorių nuotr.

„EuroNCAP“ atitikmuo Jungtinėse Valstijose IIHS organizacija į savo laboratorijas atsivežė elektrinį „Nissan Leaf“ ir beveik elektrinį „Chevrolet Volt“. Atlikti saugumo bandymai buvo tokie patys kaip ir visiems kitiems automobiliams. Smūgis į šoną, smūgis į priekį ir t.t.

„Po bandymų jau aišku, kad abu gamintojai šiems modeliams naudoja tas pačias saugumą užtikrinančias priemones kaip ir kitiems gaminamiems automobiliams“, – pasakoja IIHS atstovas.

„Leaf“ ir „Volt“ bandymų rezultatai įvertinti kaip „geri“. Dėka abiejuose automobiliuose naudojamų elektroninių stabilumo programų jie gavo „Top Safety Pick“ titulus. Jie suteikiami patiems saugiausiems automobiliams. Šiuo metu JAV tokių automobilių yra aštuoniasdešimt.

Dar du panašūs automobiliai – „Toyota Prius“ ir „Honda Insight“ – šį titulą pelnė 2009 metais.

IIHS į elektrinius automobilius kreipia ypač daug dėmesio, ypatingai į mažųjų gamintojų gaminamus nedidelius automobilius, tokius kaip „Gem e2“ ar „Wheego Whip“. Tokių automobilių saugumas buvo įvertintas ypač žemais balais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius