-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 25

Rytoj prasideda „Eko žygis 2012” ir mes jame dalyvausime!

Rytoj prasideda tradicinis „Eko žygis“, organizuojamas nuo 2003 metų. Ekonominio žygio dalyviai, stengdamiesi važiuoti kuo taupiau, šįkart keliaus maršrutu Vilnius – Gdanskas – Vilnius. Dviejų dienų žygyje vairuotojai varžysis dėl „Michelin“ padangų komplektų, kurie atiteks trims ekipažams, sunaudojusiems mažiausiai degalų. Mes laimę bandysime su „Hyundai i30“ turbodyzeliniu automobiliu.
„Hyundai i30“
„Hyundai i30“ / Gamintojo nuotr.

Naujais „Hyundai“ automobiliais prekiaujantis „Faktoauto“ salonas GAZAS.LT komandai suteikė šansą šiame žygyje vairuoti naują „Hyundai i30“ automobilį. Po jo variklio dangčiu – modernus 1,6 litro turbodyzelinis variklis. Pagal oficialų aprašymą, mieste šis automobilis 100 km kelio naudoja 4,1 , užmiestyje 3,5, o vidutiniškai – vos 3,7 litrus degalų. Taigi, turime realų šansą pasigalinėti dėl pergalės.

Beje, praeitų metų rezultatas, kai maršrutu Vilnius – Talinas – Vilnius „Volkswagen Lupo“ automobilis vidutiniškai suvartojo vos 2,9 litrus degalų šimtui kilometrų, yra neįmanomas. Mat šiais metais organizatoriai įvedė naują reikalavimą automobiliui – jo variklis turi atitikti „Euro 4“ normas. Taigi, dauguma dalyvių persėdo į naujus, ekologiškesnius automobilius.

Žygio dalyviai važiuos 1269,25 kilometro Lietuvos ir Lenkijos keliais.

Ankstesnių žygių patirtis parodė, kad kuro sąnaudas lemia daugybė veiksnių. Tai ir automobilio būklė, padangos, o taip pat vairuotojo patirtis ir įgūdžiai įvertinti kelio sąlygas ir pasirinkti tinkamą greitį. Šių metų dalyviai tikslų maršrutą sužinos tik prieš pat žygio startą 7 valandą ryto Vilniuje, degalinėje Savanorių pr. 187. Šioje vietoje dalyviai ir finišuos penktadienį 20 valandą. Nugalėtojai bus paskelbti tos pačios dienos vakarą. Prizininkai bus apdovanoti pilnais komplektais „Michelin Primacy 3“ padangų, kurios per eksploatavimo laikotarpį padeda iki 70 litrų sumažinti degalų sąnaudas.

„Tyrimų rezultatai patvirtina, kad, naudojant „Michelin Primacy 3“ padangas, sumažėja degalų sąnaudos. Be to, dėl unikalios tvirto sukibimo technologijos yra ilgaamžiškos, o tai – taip pat svarbu rūpinantis aplinka“, – sako Ewa Konopka, „Michelin“ atstovė.

Pasak ilgametės renginio rėmėjos „Michelin“ atstovės, „Michelin Primacy 3“ padangas daugiau nei trejus metus kūrė 60-ties inžinierių komanda. Jos ne tik užtikrina puikų sukibimą visomis kelio sąlygomis, bet ir padeda mažinti degalų sąnaudas, garantuoja ilgaamžiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius