-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 24

„Tesla“ JAV energetikos departamentui paskolą grąžino devyneriais metais anksčiau nei buvo planuojama

Automobilių gamyba nėra toks paprastas verslas. Tai reikalauja didelių investicijų, teisingų projektų, o svarbiausia – gero vadovo. Elonas Muskas, žmogus, „vairuojantis“ „Tesla“ elektromobilių kompaniją įrodo, kad jis žino, kaip reikia dirbti.
„Tesla“ vadovas Elonas Muskas
„Tesla“ vadovas Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors ir JAV Energetikos Departamentas „Fisker“ kompanijai suteiktą 217 mln. JAV dolerių paskolą matys, kaip savo ausis, „Tesla“ nepretenduoja į analogišką padėtį. Kompanija išmokėjo 451,8 mln. JAV dolerių (1,208 mlrd. Lt) paskolą Energetikos Departamentui.

„Labai dėkojame JAV Energetikos Departamentui bei Kongresui už suteiktą paskolą. „Ačiū“ noriu pasakyti ir JAV mokesčių mokėtojams – be jūsų tokių rezultatų pasiekę nebūtume“, – teigė Elonas Muskas. „Tikiuosi, kad jūs mumis didžiuojatės.“

„Tesla“ vadovas tikino, kad jie tapo pirmąja automobilių kompanija, kuri JAV Energetikos Departamentui grąžino paimtą paskolą. Visgi, tai nėra tiesa – prieš dvejus metus visą paskolą 6 metais anksčiau nei numatyta grafike, grąžino „Chrysler“ kompanija. Bet kuriuo atveju, „Tesla“ gali didžiuotis padarę tai gerokai anksčiau galutinio termino.

JAV prezidentui Barackui Obamai tokios žinios turėtų praskaidrinti nuotaiką – jis puikiai žino, kad elektromobilių kompanijoms baterijas teikianti įmonė „A123 Systems“ bei saulės šviesos kolektorių gamintojas „Solyndra“ bankrutuoja, o tai savo ruožtu į bedugnę tempia ir „Fisker“ automobilių gamintoją. Visos šios kompanijos liks skolinga dideles sumas JAV Energetikos Departamentui, tuo tarpu „Tesla“ elektromobilių gamintojas rodo, kaip iš tiesų reikia tvarkytis.

Negana to, per JAV prezidento rinkimus Obamos konkurentas Mittas Romney‘us viešai pareiškė, kad „Tesla“, „Fisker“ ir „Solyndra“ yra nevykėliai. Įdomu, ką jis apie tokį negarbingą savo poelgį mano dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius