Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 03

„Tesla“ metą iššūkį pačiam BMW M5

Pagal „Tesla“ kompanijos pateiktus techninius duomenis, 2012 metais pasirodysiantis „Model S“ meta iššūkį pačiam nekarūnuotam kelių karaliui BMW M5.
„Tesla Model S“ – galutinis variantas
„Tesla Model S“ – galutinis variantas / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 BMW M5 Tesla, Inc.

Kai prieš kelerius metus niekam nežinoma Kalifornijoje įsikūrusi kompanija „Tesla“ pagamino „Lotus“ pagrindu sukurtą elektromobilį „Roadster“, niekas negalvojo, kad jau 2012 kompanija į pasaulį išleis BMW M5 konkurentą. Būtent šis vokiškas automobilis dabar yra linksniuojamas kaip „lėtesnis“.

„Tesla“ kompanijos vadovas Elonas Muskas patvirtino, jog šalia „Model S“ automobilio jau ateinančiais metais pasiūlys ir kai ką smagesnio – „Model S Sport“, kuris bus – labai paprasta – greitesnis už M5.

Pasak jo, už 80 tūkst. JAV dolerių Amerikoje bus galima užsisakyti „Model S“ automobilį, kurio elektrinis variklis ir baterijų blokai bus kiek „atsukti“. Jis gebės iki 100 km/h įsibėgėti maždaug per 4,5 sek. Tai visa sekunde greičiau nei „paprasti“ kompanijos ruošiami gamybai automobiliai.

Vienu krovimu – 520 km

Negana to, ponas Muskas prasitarė, kad „Model S“ (ne sportinis, o paprastas) automobilis su specialiais aerodinamiškais ratlankiais galės nuvažiuoti 512 km vienu įkrovimu. Štai taip.

„Skeptikai netikėjo, kad pagaminsime automobilį vienu krovimu galintį nuvažiuoti 300 mylių. O mes ėmėme ir pagaminome tokį, kuris geba nuvažiuoti 320 km“, – sako kompanijos vadovas Elonas Muskas.

Į kelionę „Tesla“ sedanu – septyniese

Kalbėdamas su žurnalistais Muskas taip pat pažadėjo, kad artimiausiu metu pirkėjams pasiūlys septynvietę automobilio versiją. Nesitikime galinėje automobilio dalyje rasti dar dviejų vietų suaugusiems, tačiau vaikams jos turėtų tikti. Taigi, keliausime penkiese ir du vaikai.

„Mūsų tikslas yra pagaminti geriausią elektra varomą automobilį. Jame bus septynios sėdynės, dvi bagažinės, žemas svorio centras – galvojote tai neįmanoma? Apsirikote. Aš didžiuojuosi šiuo automobiliu“, – pakyliu tonu kalbą pabaigė bene didžiausią šaršalą pastaraisiais metais automobilių pramonėje sukėlusios „Tesla“ kompanijos valdybos pirmininkas Elonas Muskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius