Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

„Tesla“: „Top Gear“ sukurtas blogas mūsų įvaizdis vis dar kenkia pardavimams

„Tesla“ vis neišbrenda iš nuostolių – jeigu antrąjį 2011 metų ketvirtį kompanijos „minusas“ siekė 1 mln. JAV dolerių, trečiąjį ketvirtį pajamų ir išlaidų santykis buvo lygus minus septyniems milijonams.
„Tesla Roadster“
„Tesla Roadster“ / Gamintojo nuotr.

Tačiau net ir tokie skaičiai yra geresni, nei buvo prognozuota prieš šiuos metus. Tikimasi, kad pagaliau pristačius „Model S“ sedaną ir „Model X“ krosoverį „Tesla“ turėtų išbristi iš nuostolių ir pradėti dirbti pelningai.

Kalbant apie sportiškąjį „Tesla Roadster“, elektromobilių gamintojas čia pranoksta visas prognozes – šiais metais į gatves išvažiavo jau daugiau nei 2000 modelių. Tai – 22 proc. daugiau nei tuo pačiu periodu 2010 metais.

Tačiau dešinėje pusėje vairą turinčių „Tesla Roadster“ parduoti nesugebama – jeigu kairiavairių modelių paklausa vis didėja, Didžiajai Britanijai skirti „Roadster“ stovi sandėliuose. Kodėl?

„Tesla“ kompanijos vadovas Elonas Muskas tam turi atsakymą: „Top Gear“. 2008-aisiais populiariausios pasaulyje laidos apie automobilius metu „Tesla Roadster“ buvo išpeiktas kaip prastas ir gendantis automobilis.

Prieš kurį laiką „Tesla“ buvo netgi padavę „Top Gear“ atstovus į teismą dėl kompanijos vardo įžeidimo, tačiau Didžiosios Britanijos teismas jokio kriminalo čia neįžvelgė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius