Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 09

Vokietija ruošiasi suteikti lengvatas perkantiems elektromobilius

Kaip skelbiama pranešime, Vokietijos valdžia po ateinančių rinkimų gali imtis veiksmų, kad padidintų elektromobilių skaičių. Vienas iš būdų – subsidijos.
„Nissan Leaf“
„Nissan Leaf“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sudaryti lengvatas elektromobilių pirkėjams siekiama todėl, kad norima, jog jau 2020-iais būtų nuperkamas vienas milijonas elektra varomų transporto priemonių. Žadama svarstyti įstatymus, kurie numatytų ne tik lengvatas perkant, tačiau ir eksploatuojant tokius automobilius. Skelbiama, kad nuo kelių mokesčių būtų atleisti vairuotojai, kurie elektromobilį įsigytų iki 2015-ųjų gruodžio 31 dienos. Nuo mokesčių jie būtų atleidžiami dešimčiai metų.

Šiuo metu panašią sistemą taiko Prancūzija. Jie išmoka subsidijas žmonėms, kurie perka elektromobilius. Tačiau ir čia buvo pateiktas siūlymas, dabar esančias subsidijas padvigubinti. Pavyzdžiui, perkantys tik elektra varomą automobilį, galėtų tikėtis gauti nuo 17 iki 24 tūkst. litų paramą. Tuo tarpu perkantys hibridinius automobilius taip pat neliktų nuskriausti, nes jiems būtų mokamos beveik 14 tūkst. litų siekiančios kompensacijos.

Tačiau yra manančių, kad net ir tai nepadės pasiekti norimų skaičių. Pavyzdžiui, šiemet Vokietijoje buvo parduoti 2272 elektromobiliai. Palyginti su bendra rinka, tai vos 0,1 procento. Kol elektromobilių baterijos išliks tokios brangios, nebus išvystyta infrastruktūra ir padidintas jų įveikiamas atstumas, parduoti milijoną šių transporto priemonių į metus išties naivu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius