-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 20

Žemės dieną „Toyota“ atvers užsakymų knygą „Prius Plug-in Hybrid“ automobiliui

Sutapimas. „Toyota“ skelbia „Prius Plug-In Hybrid“ užsakymų knygas atversianti jau penktadienį, tarptautinę Žemės dieną. Tik vienas kabliukas, jie nepaskelbė tokio automobilio kainos.
„Toyota Prius Plug-in Hybrid“
„Toyota Prius Plug-in Hybrid“ / Gamintojo nuotr.

Šiuo žingsniu japonai bando išsiaiškinti kiek pirkėjų domisi naujuoju „Plug-in Hybrid“. Taip pat, jie bando „užkabinti“ pirkėjus, kurie ruošiasi „Nissan Leaf“ arba „Chevrolet Volt“ pirkimui.

Kalbant apie kainą, „Toyota“ yra sakę, kad šis iš elektros tinklo kraunamas „Prius“ bus apie 4000 tūkst. JAV dolerių brangesnis už paprastą.

GAZAS.LT prieš kelis mėnesius turėjo progą išbandyti šio automobilio bandomąją versiją. Tai labai panašus, vos ne identiškas „Prius“. Tėra vienas, bet esminis skirtumas. Dėl gerokai didesnių akumuliatorių ir galingesnio elektrinio variklio jis apie 20 km distanciją gali įveikti neįjungęs benzininio variklio.

Gamintojai teigia, kad 20 km yra pakankamai gyvenant miesto ritmu. Pasak jų, dauguma vairuotojų mieste kasdien įveikia apie 20 km, taigi šios distancijos turėtų užtekti. Gera žinia, kad elektrai pasibaigus, įsijungia benzininis 1,8 litro variklis ir kelionė nesibaigia šalikelėje laukiant techninio pagalbos automobilio. Arba praleisti aštuonias valandas prie pakrovimo lizdo – būtent tiek reikia įkrauti šį automobilį iš paprasto 220V lizdo.

Nors tokio hibridinio automobilio kuro sąnaudas apskaičiuoti sunku, tai įmanoma naudojantis EU patvirtintomis skaičiavimo metodikomis. Taigi, vidutiniškai šimtui kilometrų šis automobilis suvartoja 2,6 litrus benzino, o į aplinką išmeta vos 59 g/km CO2 dujų.

VIDEO: New Toyota Prius Plug-In Hybrid Demonstration Program Vehicle 2010

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius