-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 24

23 metai tylos: Jasono dingimas vis dar glumina JAV – tyrėjams nėra net už ko užsikabinti

2001 m. birželio 13 d. devyniolikmečiui Jasonui Jolkowskiui paskambino iš užkandinės, kurioje jis dirbo, ir paprašė ateiti į darbą šiek tiek anksčiau. Kadangi jo automobilis buvo remontuojamas, jis susitarė su kolega, kad šis nuveš jį į darbą – jis pažadėjo pasitikti Jasoną mokyklos automobilių stovėjimo aikštelėje, kuri buvo maždaug už 800 metrų nuo jo namų. Pakeliui į automobilių stovėjimo aikštelę Jasonas dingo – vidury baltos dienos, gerai pažįstamoje vietovėje, apsuptas kaimyninių namų. Daugelis šį dingimą laiko viena keisčiausių ir painiausių neišspręstų paslapčių.
Jasonas Jolkowskis
Jasonas Jolkowskis / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Devyniolikmetis Jasonas Jolkowskis neakivaizdžiai mokėsi Omahoje (Nebraska) ir dirbo vietiniame greito maisto restorane. Jis gyveno su tėvais ir taupė pinigus ir norėjo tapti tapti Omahos radijo stoties KIWR didžėjumi.

Jis taip pat svarstė galimybę stoti į kunigų seminariją ir tapti pastoriumi.

Jasonas buvo tylus ir drovus vaikinas, turėjęs tik kelis draugus. Visi žinojo, kad Jasonas labai drovus – bendraudamas su žmonėmis niekada neužmegzdavo akių kontakto. Jo intelekto koeficientas buvo aukštesnis už vidutinį ir jis buvo labai atsakingas jaunuolis.

2001 m. birželio 13 d. Jasonui paskambino iš restorano, kuriame jis dirbo. Darbdavys paprašė jo ateiti į darbą šiek tiek anksčiau. Iš pradžių Jasonas nenorėjo, nes buvo remontuojamas jo automobilis, bet, įkalbėjęs bendradarbį nuvežti jį į darbą, sutiko, taip pradėdamas kuri mįslę, kuri iki šiol nėra išspręsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius