-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Bružas ir K.Glušajevas išbandė 15min žaidimą „Embargo“: išpylė malonus prakaitas

Kas sieja stalo žaidimus ir teatrą? Kodėl žaisti turėtų kiekvienas žmogus ir kaip nusiteikus reikia žaisti, kad žaidimai keltų geras emocijas? Improvizacijos teatro „Kitas kampas“ aktoriai Audrius Bružas ir Kirilas Glušajevas išbandė 15min sukurtą stalo žaidimą „Embargo“.
Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas
Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas / Gedmanto Kropio / BNS nuotr.

„Embargo“ – tai 15min sukurtas azartiškas, įtraukiantis ir žinias patikrinantis kortelių žaidimas, kuriame prireiks ir žinių, ir sėkmės. Šį žaidimą gruodį ir sausį 15min dovanoja visiems naujiems prenumeratoriams.

A.Bružas ir K.Glušajevas „Embargo“ išbandė susirėmę vienas prieš kitą teatro „Kitas kampas“ kavinėje. Po atkaklios partijos aktoriai pasidalino įspūdžiais.

Smalsumas, azartas ir nerimas gerąja prasme

„Patiko labai aiškios taisyklės. Suprantama, pažįstama, klasikinė schema – kortelės, kauliukų mėtymas. Patiko klausimų balansas – kad yra ir paprastesnių, ir sudėtingesnių klausimų, kad temos labai įvairios“, – apie „Embargo“ kalbėjo K.Glušajevas.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas

Lengviausi klausimai K.Glušajevui pasirodė apie kultūrą, garsias asmenybes, istoriją.

Tačiau, pastebėjo jis, tai susiję su jo sritimi – kūryba, o kitam žmogui lengvesni gali būti visai kiti klausimai.

„Apskritai žaidimas žadino smalsumą. Buvo tas malonus netikėtumo faktorius. Noras pasitikrinti žinias ir toks gerąja prasme nerimo jausmas – kiek aš čia žinau, kiek nežinau“, – žaidimo metu patirtomis emocijomis dalinosi K.Glušajevas.

Jo kolega A.Bružas patirtį su „Embargo“ žaidimu apibūdino kaip tiesiog gerai praleistą laiką.

„Tai pažintinis žaidimas, kur sužinai tam tikrų dalykų, prapleti savo žinias. Buvo daug azarto, buvo ir įtampos momentų. Tačiau apskritai kilo teigiamos emocijos – džiaugsmas, malonumas būti procese. Net prakaitas buvo išpylęs, bet malonus, smagus, džiaugsmingas. Žaisti yra gera. Tiesiog geras laiko leidimas“, – kalbėjo A.Bružas.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas

Svarbiausia dalyvauti, o ne laimėti

Dalis žmonių intelektinių stalo žaidimų vengia, nors gal ir norėtų pabandyti, nes nerimauja, kad nieko nežinos, kad pralaimės. Bet abu aktoriai tvirtai teigia: ir žaidžiant „Embargo“, ir kitus žaidimus procesas svarbiau nei rezultatas.

„Aišku, norisi laimėti. Bet pergalės saldumas, nors malonus, yra labai trumpas. Viena akimirka ir viskas. O žaidimas juk tęsiasi tam tikrą laiką ir jo metu tu gali kvailioti, leisti sau rodyti emocijas, smagiai išsirėkti, padurniuoti, patrypti, pasidžiaugti. Man tas buvimas procese yra didžiausias malonumas ir smagu, kad galiu tai patirti žaisdamas „Embargo“, – pabrėžė A.Bružas.

Jo teigimu, reikia žaidžiant nepasiduoti mintims, kaip aš atrodau, ar nepasirodysiu kvailesnis už kitus. Visko žinoti, pasak A.Bružo, neįmanoma, bet esmė ne tame.

„Jei kažko nežinai, tai nežinai, kas čia tokio? Žaidžiant reikia jausti malonumą, o ne galvoti, ką galvoja kiti – tokia mano pasaulėžiūra ir gyvenimo būdas“, – akcentavo aktorius.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas

„Žaisdamas galvoju ne apie pergalę. Man yra svarbiau tiesiog buvimas kartu, įsitraukimas, emocijos gavus įdomų klausimą. O tą norą laimėti, arba tiksliau, baimę pralaimėti, aš kažkaip jau išgyvendinęs iš savęs esu. Svarbu yra mėgautis bendru procesu ir jausti bendrystę su kitais žaidėjais“, – pritarė K.Glušajevas.

Žaidimai artimi žmogaus prigimčiai

K.Glušajevas užtikrintai teigia, kad nepamiršti žaisti svarbu kiekvienam žmogui, nes tai žmogų priartina prie jo prigimties.

„Žaidimas yra anksčiau negu mokslas, žaidimas yra anksčiau negu kultūra, žaidimas yra anksčiau negu intelektas. Žaidimas grąžina mus prie esmės, kas yra žmogus. Žaisdami galime pamatyti save iš šono, pasitikrinti save, savyje atrasti naujų emocijų ar jų derinių. Žaidimai mus padaro gyvesniais emociškai, psichiškai, fiziologiškai“, – teigė K.Glušajevas.

Tokį pat poveikį, pasak jo, daro ir improvizacijos teatras.

„Teatras yra žaidimas, ir aš tai sakau ne metaforine, o tiesiogine prasme. Žaidimas improvizacijos teatre yra didžiausia dovana, kurią turime. Galėjimas žaisti, prabanga žaisti leidžia mums nuolat atsinaujinti. Ir kasdienybėje, norint neprarasti naujumo jausmo, reikia žaisti“, – kalbėjo aktorius.

Tarp „Embargo“ ir teatro egzistuoja ir visiškai tiesioginis ryšys. Žaidimą „Embargo“ visi norintys gali išbandyti teatro „Kitas kampas“ kavinėje.

„Neabejoju, kad žmonės žais, nes žmonėms patinka. Juk ir teatras „Kitas kampas“ iš esmės yra žaidybinio žanro. Mums buvo labai smagu išbandyti žaidimą. Žmonės, kurie ateina pas mus į kavinę pabūti, neabejoju, žais ir smagiai leis laiką“, – sakė A.Bružas.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas

Apie „Embargo“ žaidimą

Klausimus stalo žaidimui parengė bei taisykles sukūrė 15min rubrikos „Ar žinai?“ redaktorius ir kasdienių testų kūrėjas Ugnius Antanavičius.

Žaidime yra 100 kortelių su 500 klausimų, primenančių tuos, kuriuos galite išvysti kasdieniuose 15min testuose.

Žaidėjai trauks korteles, atsakinės į klausimus, laimės tas, kuris atsakys daugiausiai... Tačiau tai, kokius klausimus reikės atsakinėti, lems kauliukas!

„Embargo“ žaidimą galima žaisti ir dviese, ir komandomis. 100 klausimų kortelių yra suskirstytos į 5 temas – ŽMONĖS, GEOGRAFIJA IR GAMTA, SPORTAS IR ŽAIDIMAI, MUZIKA IR KINAS, ISTORIJA IR KULTŪRA.

Kiekvienoje klausimų kortelėje yra po 5 klausimus. Taip pat žaidimo dėžutėje rasite kauliuką – jį ridendami išsiaiškinsite, į kurį klausimą turėsite atsakyti. O jei išridensite 6, klausimą parinks varžovas.

Dar 10 kortelių yra specialios „Embargo“ kortelės. Jei pavyks ištraukti tokią kortelę, ji gerokai palengvins jūsų gyvenimą – galėsite ją panaudoję už klausimą gauti dvigubai daugiau taškų arba, jei nežinote atsakymo, iš naujo ridenti kauliuką ir atsakinėti į kitą klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius