Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia pasaulio viktorina grįžta į Lietuvą, dalyvauti kviečiami visi norintys

Birželio 3 d., šeštadienį, vyks Pasaulio viktorinos čempionatas, kuriame varžysis proto žaidimų gerbėjai visame pasaulyje. Renginys vyks ir Lietuvoje. Kartą per metus vykstantis renginys yra nemokamas, dalyvauti gali kiekvienas norintis, tereikia užsiregistruoti. Viktorinos pradžia – 12 val. 30 min.
Pasaulio viktorinos čempionatas
Pasaulio viktorinos čempionatas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Dalyviams, susirinkusiems į renginio „arenas“ savo miestuose, bus užduoti tie patys klausimai iš pačių įvairiausių temų – nuo istorijos iki popkultūros, nuo mokslo iki sporto.

Pasaulio viktorinos čempionatas, 2022 m.
Pasaulio viktorinos čempionatas, 2022 m.

Organizatorių teigimu, tai – vienintelis pasaulio čempionatas, kuriame gali dalyvauti visi norintys. Dalyvių per visą pasaulį – nuo JAV iki Japonijos, nuo Indijos iki Liberijos – susirenka tūkstančiai ir pagal dalyvių skaičių tai yra didžiausia pasaulio viktorina.

Šiemet jau penkioliktąjį kartą Pasaulio viktorinos čempionatas įvyks ir Lietuvoje. Lietuvoje čempionatas rengiamas Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Alytuje, Mažeikiuose bei Biržuose.

Pasak organizavimo vadovo Augustino Žemaičio, „žmonės čia susirenka pasilyginti savo žinių lygį su draugais ar šeimos nariais, pasižiūrėti, kurią temą geriausiai išmano, ar tiesiog sužinoti pasaulio įdomybių. Lietuvoje kasmet dalyvauja po kelis šimtus žmonių, kurie po šio renginio išeina džiūgaudami sužinoję ką nors naujo“.

Pasak Pasaulio viktorinos čempionato Lietuvoje organizatorės Aistės Žemaitienės, šios viktorinos išskirtinumas tas, kad ji yra individuali. Kiekvienas čia kovoja už save, pasitikrina būtent savo žinių lygį.

Nors visame pasaulyje Pasaulio viktorinos čempionate užduodami tie patys klausimai, jie išverčiami į vietos kalbas, o Lietuvoje – į lietuvių kalbą.

Klausimai suskirstyti į 8 temas – Kultūra, Istorija, Pramogos, Sportas, Gyvenimas, Komunikavimas, Pasaulis, Mokslas.

Visi 240 klausimų padalinti į 2 kėlinius po 120 klausimų. Vienas kėlinys trunka valandą. Atsakymus dalyviai rašo ant popieriaus lapų.

„Pasaulio viktorinos čempionato klausimai – įdomūs ir netikėti, prie jų kūrimo ir išskirtinumo prisideda galybė žmonių iš viso pasaulio“, - sako PVČ organizatorius Lietuvoje Augustinas Žemaitis.

Renginys Lietuvoje yra nemokamas, rengiamas išimtinai savanorių jėgomis. Dalyvauti jame gali kiekvienas norintis, tereikia užsiregistruoti.

Viktorinos pradžia Lietuvoje – birželio 3 d., šeštadienį, 12.30 val.

Renginys truks kelias valandas. Vilniuje viktorina vyks Mykolo Romerio universiteto didžiojoje auditorijoje, Kaune – bare „2 ½ obuolio“, Šiauliuose – Šiaulių kultūros centre, Alytuje – Alytaus miesto savivaldybėje, Mažeikiuose – Mažeikių rajono savivaldybėje, Biržuose – kavinukėje „Kų tujė“.

Norinčius dalyvauti PVČ organizatoriai kviečia registruotis. Registracijos nuorodą rasite paspaudę čia.

Daugiau informacijos galite rasti PVČ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius