Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 29

Į „Empire State Building“ lėktuvas rėžėsi ir 1945 m.: kaip viskas vyko

1945 m. liepos 28 d. Niujorko gyventojai pabudo geros nuotaikos. Dieną prieš tai Niujorko „Yankees“ 2:0 nugalėjo Filadelfijos „Athletics“, karas Europoje baigėsi, o prezidentas Harry S.Trumanas ruošėsi svarbiai konferencijai Potsdame su Josifu Stalinu ir naujuoju Jungtinės Karalystės ministru pirmininku. Tačiau džiugi atmosfera netrukus virto chaosu, kai rūke pasiklydęs bombonešis rėžėsi į Niujorko dangoraižį „Empire State Building“.
„Empire State Building“
„Empire State Building“ / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Nuo smūgio dangoraižyje tarp 78-ojo ir 80-ojo aukštų žiojėjo milžiniška skylė, o vienas iš bombonešio variklių perskriejo kiaurai pastatą ir sunaikino kitoje gatvės pusėje esančio pastato viršuje esantį butą.

Žuvo visi trys lėktuve buvę žmonės, taip pat dar 11 žmonių, buvusių dangoraižyje.

Sprogimas nutraukė lifto trosus, todėl jis per kelias sekundes nukrito iš 75-ojo aukšto į rūsį. Lifte buvo lifto operatorė Betty Lou Oliver, kuri per stebuklą išgyveno ir pasiekė naują rekordą kaip žmogus, išgyvenęs aukščiausią kritimą liftu.

Įprastą darbo dieną pastate dirba apie 15 tūkst. žmonių, tačiau tą rytą jame buvo tik 1 500. Priešingu atveju aukų skaičius galėjo būti daug, daug didesnis.

Tirštas rūkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius