Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip gerai žinote grožines knygas, kurios dalyvauja 15min metų knygų rinkimuose?

Portalas 15min šiemet jau septintus metus iš eilės skelbia metų knygos rinkimus. Portalo suburti ekspertai bei skaitytojai sprendžia, kurie per metus pasirodę kūriniai padarė didžiausią įspūdį, turi išliekamąją vertę. Šia proga 15min kviečia pasitikrinti jėgas teste apie rinkimuose dalyvaujančias knygas ir autorius.
15min metų knygų rinkimai
15min metų knygų rinkimai / 15min nuotr.

15min knygų rinkimų tikslas – atkreipti dėmesį į vertingus tiek lietuvių rašytojų, tiek verstinius kūrinius, jų autorius ir vertėjus, skatinti skaitymą.

Rinkimai vyksta šešiose kategorijose: grožinės verstinės knygos, lietuvių autorių grožinės knygos, negrožinės verstinės knygos, lietuvių autorių negrožinės knygos, verstinė poezija, lietuvių autorių poezija, Patogupirkti.lt metų knyga. BALSUOTI GALITE ČIA.

Testą sudaro 12 klausimų, susijusių su grožinėmis knygomis, kurios dalyvauja rinkimuose, ir jų autoriais.

Nenusiminkite, jei didelės dalies kūrinių ar autorių nežinosite – šio testo tikslas yra ne tik patikrinti žinias, bet ir paskatinti 15min skaitytojus susipažinti su tuo, kas vyksta literatūros pasaulyje. Galbūt kažkurio kūrinio aprašymas jus sudomins ir nutarsite perskaityti?

Sėkmės!

Metų knygos rinkimai vyksta trimis etapais. Ekspertų komisija atrinko ilguosius geriausių lietuvių autorių grožinių, negrožinių ir poezijos knygų bei verstinių grožinių, negrožinių ir poezijos knygų sąrašus.

Iki gruodžio 13 dienos skaitytojai gali balsuoti ir išrinkti, jų nuomone, vertingiausias per metus išleistas knygas.

Paskui ekspertų komisija balsuos dėl kiekvienoje kategorijoje 5 daugiausia skaitytojų balsų gavusių knygų. Taigi, išrenkant laimėtoją 50 proc. lems skaitytojai, 50 proc. ekspertai.

Nugalėtojai bus paskelbti gruodžio 19 dieną.

Savo sąrašą balsavimui pateikė ir šių rinkimų rėmėjai – internetinė knygų parduotuvė patogupirkti.lt, paskelbusi perkamiausių metų knygų sąrašą. Už mėgstamiausias knygas čia balsuos tik skaitytojai. Nugalėtojai šioje kategorijoje irgi bus paskelbti gruodžio 19 dieną.

Lietuvių knygų autoriams bus skirtos 500 eurų premijos, tokio paties dydžio premijos bus skirtos ir geriausiomis išrinktų verstinių knygos vertėjams – tuo pabrėžiant vertėjų, kurie lietuvių kalba prakalbina užsienio kūrinius ir neretai lieka šešėlyje – svarbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius