Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 07

Pilotai pranešė apie gaisrą kabinoje – po 6 minučių lėktuvas sudužo. Kaip kilo ši 229 gyvybes nusinešusi tragedija?

1998 m. rugsėjo 2 d. vėlai vakare Monktono miesto (Naujasis Bransvikas, Kanada) oro eismo dispečeriai gavo pavojaus signalą iš virš Atlanto vandenyno skrendančio lėktuvo „Swiss Flight 111“. Lėktuvo pilotai pranešė, kad iš pilotų kabinos sklinda dūmai, todėl dispečeriai leido jiems leistis netoliese esančiame Halifakso oro uoste.
Šveicarijos oro linijų bendrovės „Swiss“ lėktuvas
Šveicarijos oro linijų bendrovės „Swiss“ lėktuvas / Imago / Scanpix nuotr.

Iš pradžių atrodė, kad viskas kontroliuojama ir nėra pagrindo nerimauti. Tačiau lėktuvui artėjant prie Halifakso pradėjo išsijunginėti viena sistema po kitos, todėl pilotai buvo priversti desperatiškai kovoti už savo ir keleivių gyvybes, rašo Latvijos naujienų portalas klik.tvnet.lv.

Pilotų kabinoje kilo gaisras, nustojo veikti ryšio priemonės, net juodoji dėžė nustojo fiksuoti, kas vyksta. Nepaisant to, pilotams pavyko išlaikyti lėktuvą ore dar šešias siaubingas minutes. Netrukus po 22.31 val. lėktuvas nukrito į vandenyną, žuvo visi 229 juo skridę žmonės. Kaip galėjo užsidegti ir per kelias minutes sudužti palyginti naujas pasaulinės oro linijų bendrovės lėktuvas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius