Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 19

SOS šauksmas kalnuose tapo paslaptimi: žmonių kaulai ir netikėtas garso įrašas

1989 m. liepos 24 d. du alpinistai iš Tokijo dingo ant Asahio kalnas Hokaide, Japonijoje. Gelbėtojai su sraigtasparniais leidosi jų ieškoti, kol ant žemės pastebėjo didžiulį SOS ženklą, padarytą iš rąstų. Maždaug už 2-3 kilometrų nuo jo buvo rasti ir dingę alpinistai. Kai gelbėtojai pagyrė juos už sumanumą skelbiant SOS signalą, jie gūžtelėjo pečiais – apie SOS signalą jie nieko nežino. Viskas tapo dar keisčiau, kai gelbėtojai vėl atvyko į vietą, kurioje buvo iš rąstų pastatytos SOS raidės.
SOS
SOS / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Stebuklas, kad du pasiklydę alpinistai atsidūrė netoli SOS ženklo. Bet kas jį pastatė?

Gelbėtojai greitai suprato, kad ant kalno pagalbos reikia dar kažkam, tačiau tą dieną buvo per vėlu siųsti kitą gelbėtojų komandą, todėl beliko tikėtis, kad nukentėjusieji išgyvens iki kitos dienos.

Gelbėjimo darbai buvo atnaujinti 1989 m. liepos 25 d. Gelbėtojų komanda atvyko prie SOS ženklo, pastatyto maždaug už keturių kilometrų nuo kalno viršūnės, ir ėmėsi ieškoti į nelaimę patekusių žmonių.

Siaubingas radinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius