Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 21

Testas nuo A iki Ž: ar žinote didžiausius Lietuvos miestus vis iš kitos abėcėlės raidės?

Portalas 15min šįkart kviečia pasitikrinti jėgas teste apie Lietuvos geografiją. Teste reikės atsakyti, koks yra didžiausias Lietuvos miestas ar miestelis vis iš kitos abėcėlės raidės – A, B ir taip toliau, iki pat Ž.
Palanga
Palanga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min kasvakarinius naujus testus ir žaidimus visi skaitytojai gali spręsti iki kitos dienos po publikavimo 10 val. ryto. Vėliau dauguma testų bus prieinami tik 15min prenumeratoriams. Daugiau apie 15min prenumeratą skaitykite čia.

Pirmame klausime matysite keturis miestus ar miestelius iš A raidės ir turėsite pasirinkti, kuris jų didžiausias pagal gyventojų skaičių, antrame – keturis miestus ar miestelius iš B raidės ir taip toliau. Kai kurie klausimai turėtų būti labai lengvi, kai kur gal teks šiek tiek pasukti galvą.

Iš viso testą sudaro 19 klausimų. Mažiau negu raidžių abėcėlėje, nes ne visomis raidėmis prasideda miestų ir miestelių vardai.

Kad iššūkis būtų šiek tiek didesnis, penkių didžiausių Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio – prie atitinkamų raidžių neįtraukėme.

Miestų gyventojų skaičius paremtas 2023 m. pradžios duomenimis (tais atvejais, kuomet tokių rasti nepavyko – 2021 m. gyventojų surašymo duomenimis).

Testą rasite žemiau. Sėkmės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius