-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 04

5 pamokos, kurių turėtume išmokti iš kačių

Balansas tarp asmeninio gyvenimo, darbo, siekių ir įvairiausių tikslų ne visada yra pasiekiamas. Kitaip tariant, dažnas nemoka to padaryti arba nežino, nuo ko pradėti. Štai čia galime pasimokyti iš kačių, rašoma care2.com.
Moteris ir katė
Moteris ir katė / Vida Press nuotr.

Išmokite pasakyti „Ne“

Jūs neprivalote sutikti su visų prašymais, reikalavimais, skubėti atsakyti į žinutes, laiškus ar telefono skambučius. Išmokite nustatyti ribas, kad jumis nemanipuliuotų šalia jūsų esantys žmonės - tiek kolegos, tiek artimieji. Susidėlioję prioritetus, jūs lengviau paskirstysite laiką ir jausitės kur kas harmoningesni.

Nedarykite daug užduočių vienu metu

Net ekspertai pritaria, kad tokiu atveju jūs nesugebate sukoncentruoti dėmesio ir reikalų atlikti tinkamai iki pabaigos, – pasak neurologų, „multitaskingas“ eikvoja mūsų smegenų energijos atsargas. Katės tai puikiai žino, kadangi vienu metu užsiima vienu reikalu. Imkite pavyzdį – susitelkite į esminį darbą ir nesiblaškykite: jeigu dirbate – dirbkite, jeigu ilsitės, venkite sugadinti savo poilsį skęsdami socialiniuose tinkluose ar kitaip dirgindami savo harmoniją.

Fotolia nuotr./Katinas
Fotolia nuotr./Katinas

Ilsėkitės pakankamai

Miegas – gyvybiškai svarbus, todėl turite rasti laiko poilsiui, miegui, atotrūkiui nuo darbų. Vėlgi, imkite pavyzdį iš savo katės, kuri radusi progą visuomet lepinasi saldžiais sapnais. Gebėjimas pailsėti jus veda į priekį, todėl neatidėliokite to, kas tai svarbu jūsų kūnui ir sielai.

Keiskite scenarijų

Sėdėdami ir kasdien darydami tą patį, nieko nekeisdami jūs tikrai nelavinsite savo kūrybiškumo, kuris itin svarbus kiekvieno mūsų gyvenime. Nustebinkite save lygiai taip pat, kaip tą daro katės, galinčios prikrėsti keisčiausių išdaigų ir kitų eibių. Įtraukite į savo rutiną staigmenų ir išbandykite ką nors naujo, net jeigu tai smulkmena: naujas kelias į darbą, arbata vietoje kavos, darbo kabineto pertvarkymas, pokalbis su nepažįstamu žmogumi. Atraskite!

Mėgaukitės mažais dalykais

Stenkitės nepraleisti nuostabių gyvenimo momentų vien dėl to, kad manote negalintys, esate per daug užsiėmę ir panašiai. Nesvarbu, ką veikiate, katė visada ras būdą įgyvendinti savo tikslą, pavyzdžiui, jums beskaitant laikraštį, ji vis tiek sugebės susirangyti ant kelių ir nekreips jokio dėmesio į jūsų užsiėmimą. Imkite pavyzdį ir leiskite sau atitrūkti nuo rutinos ir kasdienybės palepindami save kad ir mažais dalykais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius