Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 01

Į paplūdimį – su augintiniu. Ko prireiks?

Saulė, smėlis, švelnus vėjelis, kamuoliuką pajūriu gainiojantis augintinis – tikra idilė. Kad išties taip ir būtų, primename keletą dalykų, apie kuriuos reikia pagalvoti išsiruošus prie vandens su šunimi.
Šuo paplūdimyje
Šuo paplūdimyje / Vida Press nuotr.

Šviežias vanduo

Karštą dieną paplūdimyje dūkstančiam draugui reiks daug švaraus vandens atsigaivinti. Įsimeskite į krepšį ir išlankstomą dubenėlį ar gertuvę, jei šuo įpratęs iš jos gerti. Nors šunys mielai paragauja jūros vandens, neleiskite to daryti – sūrus jūros vanduo nėra tinkamas gerti.

Apsauga nuo saulės ir kaitros

Saulė vienodai kaitina ne tik mums, bet ir gyvūnams, todėl pasirūpinkite, kad šuniui būtų užtikrintas šešėlis, kur jis galėtų ramiai pagulėti ant pakloto (taip, ne visiems patinka voliotis smėlyje) ir neperkaistų saulėje. Šunims taip pat gresia skausmingai nudegti, ypač plono kailio savininkams. Jautriausias vietas, kur oda ploniausia ir ją menkai saugo plaukai – pilvą, kirkšnis, nosį, ausis – patepkite apsauginiu kremu. Kokį kremą pasirinkti, pasitarkite su veterinarijos specialistais. Jei specialaus kremo neturite, galima naudoti vaikams skirtą kremą be dažiklių, tik venkite apsauginių kremų su cinku – jis gali būti pavojingas, jei šuo sugalvos kremą nusilaižyti.

Įsigykite specialiai gyvūnams sukurtą vėsinantį paklotą/rankšluostį. Jis apsaugos šunį nuo kaitros ir padės atsigaivinti. Jei tokių priemonių neturite, naudokitės parankinėmis – pavyzdžiui, apklokite augintinį šlapiu rankšluosčiu.

Vida Press nuotr./Augintinis su šeimininku
Vida Press nuotr./Augintinis su šeimininku

Žaislai

Savaime suprantama, kad į paplūdimį einate ne tik pagulinėti, bet ir smagiai padūkti, todėl nepamirškite įsimesti keleto žaislų: lėkštės ar neskęstančio kamuoliuko. Teniso kamuoliukų paplūdimyje geriau atsisakyti, nes sušlapę ir prisivėlę smėlio jie ne pats patraukliausias daiktas nešiotis burnoje.

Keletas pavadėlių

Eidami į paplūdimį įsimeskite ilgesnį pavadėlį, kad šuo galėtų laisviau judėti, kol jūs tinginiausite. Jei turite gerai išauklėtą, nuo pavadėlio drąsiai paleidžiamą augintinį, pasirūpinkite, kad jis nuolat segėtų pakabutį su jūsų telefonu numeriu – niekas nėra apsaugotas nuo netikėtų nuklydimų. Jei augintinis agresyvus, savaime suprantama, kad paplūdimy jis turi būti su antsnukiu.

Gelbėjimosi liemenė

Jei jūsų augintinis nėra pats puikiausias plaukikas, bet mėgsta vandenį, bus ramiau, jei apvilksite jį gelbėjimosi liemene. Ji pravers ne tik žaidžiant vandenyje, bet ir plaukiojant su augintiniu valtimi.

Būkite tvarkingi

  • Turbūt nė neverta priminti, kad privalote turėti maišelių šuns ekskrementams surinkti. Net jei ilsitės laukiniame paplūdimyje, aplaidumas neatleidžiamas.
  • Jei nėra specialiai šunims draugiško paplūdimio, paeikite į atokesnę vietą, toliau nuo bendro pliažo – būkite supratingi kitų poilsiautojų atžvilgiu.
  • Neleiskite šuniui lįsti į vandenį, jei jūra labai banguota.
  • Eidami namo ar iškart sugrįžę iš draugo kailio gerai išskalaukite smėlį ir druską.
  • Venkite vietų, kuriose augintinis gali susižeisti į kriaukles ar aštrius akmenis. Turėkite tvarsčių pirmai pagalbai suteikti, jei šuo susižeis.
  • Niekada nepalikite augintinio be priežiūros – nei vandenyje, nei krante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius