-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 26

Kranklys kalba žmogaus balsu

„Ger-r-r-rai, atia“, – taip su Panevėžio gamtos mokyklos darbuotojomis ir lankytojais atsisveikina ten gyvenantis prijaukintas kranklys.
Kranklys
Kranklys / Franco Atiradoro/wikimedia.org nuotr.

Kartais paukštis dar pamėgdžioja ir įjungiamos automobilio signalizacijos garsą. Kranklys gamtos mokykloje buvo apgyvendintas prieš kelerius metus. Jį atnešė netoli esančios degalinės darbuotojai, rašo „Lietuvos rytas“.

Degalinėje kranklys kelias dienas gąsdino klientus – staiga priskridęs prie vairuotojo ir nutūpęs ant peties, jis snapu kepštelėdavo žmogui per galvą.

„Kranklys prabilo maždaug prieš metus. Kartą valiau jo narvą, girdžiu, kažkas kalba mano balsu. Pamaniau, kad taip šaiposi už kampo pasislėpę vaikai. Tik vėliau susivokiau, kad prabilo kranklys“, – dienraščiui pasakojo gyvūnų prižiūrėtoja Genovaitė Levickienė.

Paukštis mėgsta būti glostomas. Nesulaukęs dėmesio, nusileidžia ant žemės ir ima snapu tampyti narvą valančiai prižiūrėtojai sijoną.

Varninių šeimos atstovus (varnas, šarkas, kovus ir kranklius) tyrinėję amerikiečių mokslininkai padarė išvadą, kad šie paukščiai nėra kvailesni už šimpanzes. Mokslininkai tikina, kad varninių šeimos paukščiai sugeba planuoti ateitį, logiškai mąstyti, skaičiuoti iki 6–7. Siekdami lesalo jie moka panaudoti įrankį (pavyzdžiui, pagaliuką).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius