Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 02 15

Skerdyklos išvengusi karvė Hermiena pagaliau rado saugius namus

Olandų širdis užkariavusi karvė Hermiena, kuri prieš du mėnesius pabėgusi išvengė skerdyklos ir ilgą laiką slapstėsi miškuose, likusį savo gyvenimą galės niekuo nesirūpinti.
Karvė Hermiena
Karvė Hermiena / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Hermiena pagaliau yra namuose po ilgos, stresą keliančios kelionės į laisvę“, – paskelbė labdaros organizacija, priimanti karves, kurių nebenori ūkininkai.

Trejų metų limuzinų veislės karvė pabėgo gruodį, kai buvo varoma į sunkvežimį vežti į skerdyklą.

Pabėgusi nuo šeimininkų ji pasileido į mišką ir tapo nepagaunama, tik naktimis įsėlindavo į netoliese buvusį tvartą paėsti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karvė Hermiena
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karvė Hermiena

Hermienos pabėgimas sulaukė didžiulio dėmesio Nyderlanduose. Tviteryje pasirodė daugybė karvei skirtų grotažymių, tokių kaip #JesuisHermien, #GoHermien ir #MeKoe.

Karvės gerbėjai jai paaukojo maždaug 50 tūkst. eurų, o labdaros organizacija „Leemweg“ priėmė ją po savo stogu kartu su likimo drauge, su ja pabėgusia Zus. Nors Zus buvo sugauta praėjus kelioms valandoms nuo pabėgimo.

„Bet karvės nieko neužmiršta. Joms abiem tai neabejotinai įsimins visam gyvenimui ir jos visada bijos žmonių“, – paskelbė organizacija, prašydama karvės gerbėjų, kad visi iš karto neskubėtų jos lankyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius