-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje – pokalbis apie estetinę mediciną: kada laikas susirūpinti grožiu ir sveikata?

Estetinė medicina labai sparčiai žengia į priekį – atsiranda vis daugiau galimybių atrodyti taip, kaip norėtume save matyti. Įvairios grožio injekcijos padeda sustabdyti laiką, išsaugoti jaunystę, grožį, sveikatą – daugėja procedūrų, sprendimų, kurių mūsų močiutės net nebūtų įsivaizdavusios.
15min studijoje
15min studijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau kaip nepersistengti, kaip netapti blogu estetinės medicinos pavyzdžiu, kaip nepamesti natūralumo? Ką svarbu žinoti prieš atliekant įvairias procedūras?

Atsakymai į visus šiuos klausimus – portale 15min, kur nuo kovo mėnesio startuoja naujas, drauge su „FillMED“ kuriamas modernioms moterims skirtas edukacinis projektas „Daugiau grožio“.

Antradienį 15min studijoje apie tai pasakojo ilgametė modelių agentūros savininkė, o dabar – mados prekės ženklo „InAvati“ sklaidos Lietuvoje ir užsienyje vadovė, taip pat ir naujojo 15min projekto „Daugiau grožio“ veidas Meda Jonaitytė bei garsus Lenkijos estetinės medicinos specialistas, chirurgas dr. Robertas Chmieliewskis. Svečiai pasidalijo įžvalgomis apie aktualiausias estetinės medicinos tendencijas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Meda Jonaitytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Meda Jonaitytė

Estetinė medicina dabar nebėra tik apie tai, kaip atrodyti gražiai, estetinė medicina vis labiau atsigręžia į sveikatingumą plačiąja prasme ir norą... senti oriai. „Nemėgstu šio žodžio, tačiau nuo senatvės nepabėgsime. Todėl galime padaryti taip, kad sentume gražiai, kad žiūrėdami į veidrodį, matytume geresnę savo paties versiją – kad atrodytume pailsėję, švieži ir kad niekas nematytų, kad kažkas buvo daryta“, – pokalbį studijoje pradėjo R.Chmieliewskis.

Ir net jei estetinė medicina laiko nesustabdys, iš dalies prilėtinti jį – gali. Pasak M.Jonaitytės, ne visiems pasiseka laimėti genų loterijoje, todėl nusprendę atlikti procedūras neturėtų koncentruotis į tai, kad jų siekis – atrodyti perpus jaunesniems, tikslas – konkrečiame amžiuje atrodyti geriausiai kaip galima.

Tačiau abu pašnekovai pabrėžia: kokios bebūtų procedūros, svarbiausia – neprarasti savo individualumo. Didžiausia siekiamybė – atrodyti gražiai ir natūraliai, niekas nenori, jog veide plika akimi matytųsi, kaip dažnai jūs lankotės salone, kokias procedūras atliekate ar kokius papildus geriate.

„Negaliu sau leisti, kad mano pacientų draugai priėję prie jų klaustų – kas tau tai padarė? Mano pacientų klausia – kodėl tu šiandien taip gerai atrodai? Ar grįžai iš atostogų, ar susiradai naują vyrą? Būna, kad moterys pražysta. Mano užduotis – pabrėžti individualybę, bet kad žmogus ir toliau matytų savo veidą“, – sakė R.Chmieliewskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Chmieliewskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Chmieliewskis

Kita vertus, noras pasigražinti neretai suvokiamas pagal tam tikrus šablonus, todėl gatvėse galima sutikti daugybę moterų, o ir vyrų, kurie išvaizdą tobulina remdamiesi visuomenės formuojamais standartais. To pasekmė – klonus primenantys, vienas nuo kito mažai besiskiriantys veidai, itin supanašėję bruožai.

„Buvo keletas labai konkrečių pavyzdžių, kai grožio procedūros pakeitė žmones iš esmės – Renee Zellweger, Nicole Kidman, mano akiai jų pokyčiai buvo per aštrūs“, – tikino M.Jonaitytė.

Tačiau ar moterys žino apie tas galimybes – kaip galima turėti tą savo svajonių išvaizdą?

Gydytojas pabrėžia – kiekvieno suvokimas apie grožį yra individualus, ir tai, kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam. Ir nors moterys neretai nori simetriškų veido bruožų, neįvertina, kad simetriškas – nelygu fotogeniškas, kad atrodydamos panašios viena į kitą, jos praranda individualumą.

„Pažiūrėkite į fotomodelius, į kino žvaigždes – jų veidai yra labai nesimetriški. Simetrija yra nuobodu“, – įsitikinęs R.Chmieliewskis.

Jam pritaria ir M.Jonaitytė, mados pasaulyje simetriškumas nėra vertybė, čia daugelis modelių kaip tik siekia išsiskirti, vertinamas kitoks grožis, todėl apie plastinę chirurgiją negali būti net kalbos. Kiek kita situacija su „Instagram“, komerciniais modeliais – šiems taikomi kiek kiti standartai, todėl reikalui esant nevengiama šiek tiek pasigražinti, išvaizda yra jų darbo įrankis, kurį reikia mylėti ir puoselėti.

„Mes visi gyvename kontekste. Ir nors suvokiame, kad to ar ano nenorime, kažkur pasąmonėje tas noras gražėti, jaunėti yra, tampame savotiškomis aplinkybių aukomis ir tas skambutis kažkur galvoje periodiškai suskamba. Todėl svarbu sustabdyti save ir pagalvoti: ar iš tikrųjų to noriu, ar čia aplinkos spaudimas?“ – svarstė garsus modelis.

Estetinėje medicinoje, kaip ir bet kurioje kitoje medicinoje – reikia pradėti nuo gydymo plano, nes čia – senatvės gydymo planas, turime globoti estetiką. Sveikatos būklė, tai yra ir fizinė, ir psichinė, ir socialinė – kai gerai jaučiamės, pradedame labiau pasitikėti savimi, tai kelia savivertę“, – įsitikinęs R.Chmieliewskis.

Šiandien į specialistus pacientai dažniausiai kreipiasi norėdami pasikoreguoti raukšles, pasiputlinti lūpas, patempti veido raumenis, aktualiausiomis išlieka botulino, haliurono rūgšties injekcijos. „Po 35-erių mūsų audiniuose natūrali haliurono rūgštis pradeda mažėti ir audiniai pradeda kristi. Todėl profilaktika – labai svarbi“, – sakė gydytojas.

Pradėti susirūpinti oda jis rekomenduoja kuo anksčiau. Ir tai nereiškia, kad jaunoms merginoms reikia suskubti drastiškai lyginti pačias pirmąsias raukšles – priešingai, viską darant palaipsniui, mažais žingsneliais sveika oda bus galima džiaugtis be didelių pastangų.

„Oda rūpintis reikia visą laiką: paaugliai turi problemų su akne, 20-mečiams svarbu atgaivinti, prisotinti odą. Tai nėra tik raukšlės, svarbiausia – kad oda atrodytų sveika, o raukšlės – tai čia mūsų gyvenimo žemėlapis“, – sakė jis.

Nuo kokių procedūrų pradėti? Kaip dažnai jas kartoti? Kiek kainuoja grožis? Kiek pinigų reikia norint pasitobulinti? Kaip išsirinkti gerą estetinės medicinos specialistą? Apie visa tai plačiau – 15min laidoje „Daugiau grožio“.

Nuo kovo mėnesio 15min startuoja naujas, drauge su „FillMED“ kuriamas modernioms moterims skirtas edukacinis projektas „Daugiau grožio“. Daugiau laidų kas savaitę ieškokite rubrikoje „Gyvenimas“.

VIDEO: 15min studijoje – pokalbis apie estetinę mediciną: kada laikas susirūpinti oda ir kokie mitai tyko?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius