-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 efektyvūs būdai, kaip po Naujųjų metų vakarėlio atgaivinti akis ir veidą

Jei jūsų naujametis vakarėlis buvo audringas, o naktis – nemiegota, tikrai prireiks papildomų priemonių, kad atgautumėte savo vadinamąją prekinę išvaizdą. Dažniausiai tokiais atvejais visam veidui kenkia patinusios akys, paburkę paakiai. Tačiau ne pro šalį šiek tiek dėmesio skirti ir veido odai. Pateikiame 3 efektyvius ir gana paprastus receptus, kaip pašalinti nemalonius vakarėlio padarinius.
Veido kaukė
Veido kaukė / Vida Press nuotr.

Užsidėkite šaltą kompresą

Tai vienas pirmųjų pagalbininkų, norintiems sumažinti maišelius po akimis arba, kitaip tariant, atmerkti akis. Tad jei nubudę veidrodyje išvysite nekokį vaizdelį, išmėginkite šaltą kompresą. Jis ne tik sumažina pabrinkimą, bet ir pagerina odos išvaizdą. Tam tinka atšaldyti šaukšteliai arba arbatos maišeliai, taip pat agurkų riekelės.

Jei šaldytuve laikote žalius agurkus, atsipjaukite po riekelę ir užsidėkite ant akių. Palaikykite, kol jausite malonų vėsinimą. Jei neturite, pasidarykite arbatos (geriausia būtų ramunėlių) ir jos maišelius padėkite į šaldytuvą ar net šaldymo kamerą, kad šie greitai atšaltų. Tada užsidėkite ant akių. Šiai procedūrai tinka ir atšaldyti šaukšteliai, tačiau šaldytuve jie veikiausiai šals ilgiausiai.

Vida Press nuotr./Atšaldytų agurkų kompresas
Vida Press nuotr./Atšaldytų agurkų kompresas

Gerkite daug vandens

Maišeliai po akimis dažnai atsiranda dėl tose vietose susikaupusio vandens. To priežastis – druskos. Paburkę paakiai ryte gali būti ir sūraus maisto padarinys. Norėdami jų atsikratyti ir vėl matyti savo gražias akis gerkite daug vandens, kad pašalintume druskos perteklių iš organizmo. Visą likusią dieną stenkitės nevalgyti sūraus maisto. Taip pat nevartokite gėrimų, kurie sukelia dehidrataciją – tokių kaip kava ar alkoholis. Ir apskritai, vanduo gerina visos odos būklę, tad pirmą naujųjų metų dieną ko jau ko, bet jo nevenkite.

Fotolia nuotr./Moteris geria vandenį
Fotolia nuotr./Moteris geria vandenį

Susimaišykite gaivinamąją veido kaukę

Jei gersite daug vandens, vengsite sūraus maisto, nebevartosite alkoholio, ir dar atliksite vieną grožio procedūrą, jūsų veidas tikrai turėtų atsigauti.

Šiai gaivinamajai kaukei reikės to paties ingrediento, kuris puikiai pasitarnaus ir akims, – agurko. Pasidarę šią kaukę užsitepkite ją ant veido, o atšaldytas agurko riekeles užsidėkite ant akių.

Kaukei reikės: 1 agurko (gali būti atšaldytas); 2 šaukštų avižų dribsnių; 0,5 puodelio natūralaus jogurto; 1 šaukšto medaus (geriausia skysto).

Kaip pasigaminti? Agurką supjaustykite, tada visas kaukės sudedamąsias dalis sudėkite į trintuvą. Sutrintą masę tepkite ant veido ir palaikykite apie 20 minučių. Paskui veidą nuplaukite vėsiu vandeniu. Po procedūros naudokite toniką ir drėkinamąjį veido kremą. Nepamirškite ir paakių.

Vida Press nuotr./Veido kaukė
Vida Press nuotr./Veido kaukė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius