Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

30 dienų su kauke: karališkas poilsis veidui – šokoladinė kaukė

Baigia prabėgti trečioji eksperimento „Kaukės iššūkis“ savaitė. Kaip teigia jo iniciatorė – sertifikuota veido mankštų ir savimasažų specialistė, kosmetikė Viktorija Baltramiejūnienė, 30 dienų iš eilės savo odą nusprendusių lepinti moterų atsiliepimai – kuo puikiausi. O kadangi namines kaukes kasdien darosi ir ji pati, tvirtina: „Kiekvieno mūsų virtuvėje randami produktai tikrai gali būti naudingi ir veido odai.“
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Primename, kad šis kaukių ciklas prasidėjo gegužės 7-ąją ir tęsis iki birželio 5-osios. V.Baltramiejūnienė jau pasidalijo 3 kaukių receptais, parodė, kaip jas pasigaminti, naudoti, papasakojo, kokia jų nauda. Šiandien dalijamės paskutinės – ketvirtosios – kaukės receptu.

Visą šią savaitę eksperimente dalyvaujančios moterys kasdien gaminosi ir veidą tepėsi linų sėmenų kauke.

O šį kartą Viktorija dalijasi ketvirtąja eksperimento kauke – šokoladine, kurią ji pati vadina karališka.

VIDEO: Iššūkis: 30 dienų su kauke. 4 savaitė – šokoladinė kaukė

Šiai kaukei reikia:

  • juodojo šokolado (ne mažiau 70 proc.) arba kakavos (kaukei vienam kartui reikės 3 arbat. šaukšt. ištirpdyto šokolado arba 2 arbat. šaukšt. kakavos);
  • 2 valg. šaukšt. kvietinių miltų;
  • 2 valg. šaukšt. trinto agurko (jį reikės susmulkinti iki košės masės, ir agurkas turėtų būti kuo ekologiškesnis – iš ūkininko ar jūsų daržo);
  • 2 valg. šaukšt. šviežių morkų sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus.

Kaip pasigaminti kaukę? Šokoladą reikia ištirpdyti naudojant metodą „indas inde“ – šokoladą įdedate į vieną indą ir įstatote jį į kitą su vandeniu. Viktorija, tirpdydama šokoladą, įdėjo ir šaukštelį kokosų aliejaus.

Į gautą masę dedami kvietiniai miltai, sutrintas agurkas ir pilamos morkų sultys. Viskas gerai išmaišoma ir tepamas veidas – t. y. ovalas, kaklas ir dekoltė. Veido mankštų specialistė kaukę rekomenduoja laikyti 15–30 minučių, paskui ją nuplauti drungnu vandeniu.

Šokoladas yra antioksidantas, tai reiškia kovą su laisvaisiais radikalais, regeneraciją, mūsų odos išsaugojimą.

Po procedūros veidą palepinkite drėkinamuoju kremu, jei jaučiate, kad odai trūksta drėgmės. Jei kremo nesitepate – galite tai daryti, kol esate namuose. Tačiau, jei ketinate eiti į lauką, pasak V.Baltramiejūnienės, kremas yra būtinas – kaip apsauga veido odai nuo saulės ir dulkių.

Kaukės nauda. „Šokoladas yra antioksidantas, tai reiškia kovą su laisvaisiais radikalais, regeneraciją, mūsų odos išsaugojimą. Šokolade ir kakavoje yra gausu cinko ir geležies – tai tie deriniai, kurie puikiai tvarko mūsų odos kraujotaką. Šią kaukę taip pat galima pavadinti senėjimą stabdančia“, – sako V.Baltramiejūnienė.

Ji įspėja itin šviesią odą turinčias – savaitę kasdien darantis šią kaukę gali būti, kad veido oda įgaus labai švelnų atspalvį – atrodysite, tarsi būtumėte įdegusios.

Šią kaukę, jei eksperimente dalyvaujate nuo pirmos jo dienos, turėtumėte pradėti naudoti nuo ateinančio pirmadienio, gegužės 28-osios, ir tęsti iki birželio 5-osios imtinai. Vietoj savaitės, kaip buvo daromos avižų, avokadų ir linų sėmenų kaukės, šiai skiriamos devynios dienos ir ja užbaigiamos „odos atostogos“.

Jei eksperimente nedalyvavote, žemiau esančiuose tekstuose rasite kaukių receptus, aptarimus, vaizdo įrašus, kuriuose – visa informacija apie kaukes, kaip jas naudoti ir koks jų poveikis odai. Pradėti galite bet kada!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius