-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 žingsniai plaukų drėgmei išsaugoti

Išsausėjusia veido ir kūno oda žiemos metu skundžiasi ne viena moteris. Daugelis jų jau yra atradusios ir savus odos drėkinimo metodus bei priemones. Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad šaltuoju metų laiku sausėja ne tik oda, bet ir plaukai. Juos taip pat veikia temperatūrų pokyčiai, sausas patalpų oras, žvarbūs vėjai ir darganos. Siekiant apsaugoti plaukus, „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič pataria vadovautis 4 žingsnių taisykle.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / 123RF.com nuotr.

1 žingsnis: tinkamas šampūnas

Pirmiausia būtina tinkamai pasirinkti šampūną. Kasdienei normalių plaukų priežiūrai labiausi tinka neutralus šampūnas, tačiau jei plaukai slenka, pleiskanoja, itin riebaluojasi, yra itin sausi, tuomet reikia naudoti specialias priemones, padedančias kovoti su problema. Esant itin didelėms problemoms, reikėtų naudoti vaistinėse parduodamus dermatologinius šampūnus.

Specialų šampūną reiktų naudoti tol, kol problema bus įveikta, vėliau profilaktiškai kas 3-4 plovimą. Naudojant jį nuolatos, galvos oda pripranta prie priemonės sudėtyje esančių veikliųjų medžiagų ir prarandamas efektyvumas. Nuo šampūne esančių vitaminų, mineralų, aliejų priklauso, koks bus šampūno veiksmingumas. Gydomajame šampūne jų koncentracija bus didesnė.

Sprendžiant, su kokiais ekstraktais, vitaminais, mineralais rinktis šampūną, reikia žinoti, kokio efekto siekiama. Norint atgaivinti ir sustiprinti plaukus reiktų rinktis plaukų plovimo priemonę su ramunėlių ir alavijų ekstraktais. Visiems, kurie kenčia nuo plaukų riebalavimosi, rekomenduojami šampūnai su dilgėlių, asiūklio, medetkos žiedų, varnalėšų šaknies ir ąžuolo žievės ekstraktais.

Jei plaukai slenka, rekomenduojama, kad šampūno sudėtyje būtų dilgėlių ir ajerų. Nuo žalingų aplinkos poveikių saugo šampūnas su avižų pieneliu, norint pagerinti plauko struktūrą, reikėtų rinktis plovimo priemonę su dirvinių asiūklių ekstraktu, sausus ir skilinėjančius plaukus gelbės šampūnas su liepų žiedais, su pleiskanomis efektyviai kovoja šampūnai su jojobos ar arbatmedžio eteriniu aliejumi.

2 žingsnis: kondicionierius, kaukė ir taisyklingas džiovinimas

Išplovus plaukus šampūnu, juos reikia ištepti kondicionieriumi ir karts nuo karto palepinti kauke. Šios priemonės plaukus pamaitina ir sulaiko drėgmę.

Kondicionierių reikia tepti nuo plaukų vidurio iki galiukų ir jokiu būdu netepti prie šaknų. Jo paskirtis – drėkinti tas plaukų dalis, kurios labiausiai sausėja.

Kaukė atlieka kondicionieriaus funkciją, tačiau stipriau nei pastarasis pamaitina plaukus, giliau juos veikia. Paprastai ši priemonė laikoma įtrinta apie 10 minučių, o po to yra nuskalaujama vandeniu. Pamaitinti plaukus rekomenduojama bent 2 kartus per savaitę.

3 žingsnis: tinkamas elgesys

Siekiant, kad plaukai mažiau sausėtų, reikia naudoti ne tik tinkamas plaukų priežiūros priemones, bet ir kuo rečiau naudoti džiovintuvą, neiti į lauką šlapiais ar drėgnais plaukais.

Žinoma, visiškai išvengti plaukų džiovintuvo žiemos metu nepavyks, tad jei jis naudojamas, reikia žiūrėti, kad srovė nebūtų itin stipri, prietaiso nereikėtų laikyti per arti plaukų.

Plaukų grožis itin priklauso nuo vidinės kraujotakos. Siekiant ją suaktyvinti, rekomenduojama galvą dažniau masažuoti, ilgiau pašukuoti natūralių medžiagų šukomis ar šepečiu.

4 žingsnis: maitinimas iš vidaus

Norint džiaugtis gražiais plaukais, jais reikia rūpintis ne tik išoriškai, bet ir iš vidaus, o tai reiškia, kad organizmui neturi trūkti vandens. Itin svarbu ir subalansuota mityba, kad organizmui netrūktų vitaminų ir mikroelementų.

Plaukams itin svarbu gauti pakankamai vitamino B12, geležies ir omega 3 riebalų rūgščių. Itin tinka kompleksiniai vitaminai, skirti plaukų, nagų ir odos priežiūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius