-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 paprasti patarimai, kurie leis džiaugtis sveikais plaukais vasarą

Ne paslaptis, kad vasarą plaukai auga greičiau. Ir tai tikrai ne mitas. Taip nutinka ir dėl didesnės fizinės veiklos, ir dėl šiltesnio klimato, kuris skatina greitesnę keratino gamybą. Tačiau pasitaiko ir taip, kad per vasarą užaugintas kasas tenka be gailesčio nukirpti dėl itin suprastėjusios plaukų kokybės. Ką daryti, kad taip nenutiktų?
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Plaukų stilistė-koloristė Violeta P.Rėzgė dalijasi 5 paprastais patarimais, kurie padės džiaugtis sveikais plaukais ir vasariškais malonumais.

Asmeninio archyvo nuotr./Violeta P.Rėzgė
Asmeninio archyvo nuotr./Violeta P.Rėzgė

1. Naudokite apsaugą nuo UV spindulių

Šiandien jau puikiai žinome, kad UV spinduliai kenkia mūsų odai. O kas vyksta su plaukais? Akivaizdžiausias žalos įrodymas – itin greitai blunkanti plaukų spalva ir sausėjimas. Labai atsargiai turėtų elgtis plonų plaukų savininkės, nes tokių plaukų struktūra pažeidžiama dar greičiau.

Artėjant vasaros sezonui ar vykstant atostogų pravartu patikrinti turimas priemones, ar jose parašyta, kad produktas apsaugo nuo UV. Jei ne – rekomenduoju tokią įsigyti.

Priemonė gali būti įvairi: purškiama ar kasdienė kaip šampūnas ar kondicionierius.

2. Nešiokite galvos apdangalą

Suprantu, kad nėra nieko gražiau už vėjyje besiplaikstančius plaukus, bet itin karštą vasaros dieną reiktų nepamiršti skrybėlės, kepurės ar skarelės. Šiemet jos itin madingos ir apsaugos ne tik plaukus, bet ir galvos odą nuo itin nemalonių nudegimų. Tik norėčiau atkreipti dėmesį į itin išpopuliarėjusias kepures su snapeliu ir kiauru viršugalviu (angl. „visors“, žr. nuotrauką žemiau). Jos apsaugo veidą, o plaukai taip ir lieka „kepti“ saulėje.

123RF.com nuotr./Tokio tipo kepurė neapsaugo plaukų nuo saulės poveikio
123RF.com nuotr./Tokio tipo kepurė neapsaugo plaukų nuo saulės poveikio

3. Stenkitės plaukus rišti laisvai, jų neįtempiant

Tai ypač svarbu mėgstančioms vaikščioti drėgnais plaukais, nes šlapi plaukai yra patys pažeidžiamiausi. Nelaužykite jų raizgydamos netvarkingą kuodą. Vietoj to rinkitės šią vasarą madingus susegamus plaukų aksesuarus (angl. hair claw) ir pinkite juos laisvai, be papildomo įtempimo – taip plaukų nepažeisite mechaniškai.

4. Į baseiną – tik su nenuskalaujama priemone

Ar žinojote, kad plaukas į save gali sugerti tik tam tikrą kiekį vandens? Tad visada patariu prieš lipant į baseiną sudrėkinti plaukus vandeniu ir apipurkšti juos nenuskalaujama priemone. Tokiu būdu sudarysite barjerą itin žalingam chlorui.

5. „Išleiskite atostogų“ formavimo priemones ir džiovintuvą

Tik atkreipkite dėmesį, kad plaukas net ir džiūdamas natūraliai su drėgme atiduoda ir savyje esančius aliejus. Kad jie neišsausėtų, visada rekomenduoju naudoti plaukams skirtą aliejuką. Jį galima tepti ant drėgnų ir ant sausų plaukų.

Taip pat, neatsiejama sveikų plaukų ritualo dalis – kartą per savaitę (ar kas trečią plovimą) palepinkite juos kauke. Labai svarbu ir kaukės išlaikymo laikas. Jokia kaukė neveiks, jei ją laikysite vieną minutę. O jei nutiko taip, kad turite skubėti ir negalite išlaikyti tinkamo laiko, užbaikite plovimą kondicionieriumi, kuris visiškai uždarys žvynelius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius