-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 makiažo klaidos ir patarimai, kaip jų išvengti

Kokybiška ir brangi kosmetika dar negarantuoja tobulo makiažo. Tik tinkamai padarytas makiažas gali išryškinti gražiausius veido bruožus ir paslėpti odos netobulumus. Ką reikėtų žinoti, kad visada atrodytumėte nepriekaištingai?
Makiažas.
Makiažas. / Fotolia nuotr.

1. Per tamsūs antakiai

Natūralių ir plačių antakių mada suklaidino kai kurias moteris: dailiosios lyties atstovės pradėjo „piešti“ labai tamsius, grėsmingus „samurajaus“ antakius. Kalbant apie antakius, nereikia perlenkti lazdos ir aklai vaikytis mados rekomendacijų. Atminkite: antakiai neturėtų užgožti veido visumos.

2. Skysto akių kontūro dėmė

Tinkamai nupiešta akių kontūro linija padaro akis gražesnes, didesnes ir išraiškingesnes. Tačiau daugumai moterų yra pažįstama situacija, kai iš ryto strėlytės atrodo tobulai, o po kelių valandų jos palieka dėmes ant viršutinio akies voko. Tai dažna skysto akių kontūro problema, ypač jeigu jūsų veido oda riebi. Norėdamos išvengti šio nemalonumo, nepieškite strėlyčių ant „nuogų“ vokų: prieš tai užtepkite ant vokų sausų šešėlių arba birios pudros.

3. Šalto atspalvio lūpų dažai ir šilto atspalvio skaistalai

Turbūt niekas taip negadina makiažo, kaip netinkamas atspalvių derinys. Dažniausia klaida: šalto atspalvio lūpų dažai ir šilto atspalvio skaistalai. Na, arba atvirkščiai. Tiesa, tai nereiškia, kad reikėtų „vienas prie vieno“ derinti skaistalų ir lūpdažio spalvas. Tai reiškia, kad reikėtų atkreipti dėmesį į šių priemonių spalvų „temperatūrą“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dalykai, naikinantys jūsų odos grožį ir jaunystę

4. Per daug paakių maskuoklio

Jeigu tektų rinktis vieną blogybę iš dviejų: tamsius ratilus po akimis arba baltas, iš tolo šviečiančias dėmes nuo maskuoklio, verčiau rinkitės tamsius ratilus. Tepdamos paakių maskuoklį neperlenkite lazdos, tepkite jį itin plonu sluoksniu ir prisiminkite vieną iš grožio taisyklių: „Mažiau yra daugiau.“

5. Per daug tušo ant apatinių blakstienų

Tam, kad žvilgsnis būtų viliojantis ir išraiškingas, tepti apatines blakstienas tušu, žinoma, reikia. Vienintelis klausimas, kaip tai daryti. Priešingai negu viršutines blakstienas, apatines tušu reikia tepti ne per visą jų ilgį, o lengvai brūkštelėti prie pat voko. Per storas tušo sluoksnis ant apatinių blakstienų gali ne tik palikti dėmių ant odos – dėl tušo pertekliaus apatinės blakstienos sudarys šešėlį, o jūs atrodysite pavargusi.

6. Pirštais tepamas makiažo pagrindas

Net pačios geriausios kokybės makiažo pagrindas ir tobulai priderintas jo atspalvis negarantuoja tobulo makiažo tuo atveju, jeigu pagrindas bus blogai užteptas. Tikėtina, kad tinkamai paskirstyti makiažo pagrindo pirštais nepavyks, o jis paliks nepatrauklių dėmių ant skruostikaulių ir smilkinių. Norėdamos tolygiai paskirstyti makiažo pagrindą, įsigykite specialų sintetinio pluošto šepetėlį arba kempinėlę.

7. Birios pudros perteklius

Su pudra reikia elgtis labai atsargiai. Jeigu tepsite ją prie prasto apšvietimo, tikėtina, kad net nepastebėsite, kad kiek persistengėte ir veidas atrodo tarsi miltuotas. Norėdamos to išvengti, tepkite ją prie natūralios dienos šviesos arba prie labai gero apšvietimo, naudokite specialų šepetėlį ir laikas nuo laiko nuvalykite nuo jo pudros perteklių į popierinę servetėlę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius