-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Botulino injekcijos: gydytojai sklaido mitus – baimintis nėra pagrindo

Dirbtinai pilnas ir sustingęs veidas, nė vienos raukšlelės ir jokios emocijos ar menkiausios mimikos – taip seniau įsivaizduotas veidas po botulino toksino injekcijų. Tačiau ERA ESTHETIC Avenue estetinės medicinos ir lazerinės dermatologijos klinikos gydytojai dermatologai teigia priešingai – injekcinių preparatų atlikimo technikos pasikeitusios, gamintojai preparatų tobulėja, sudėtis yra labiau išgryninta, todėl veidas po procedūros atrodo gaiviau, sveikai pilnesnis, stangresnis.
Estetinė grožio procedūra
Estetinė grožio procedūra / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Grožis

Dermatologai skuba neigti ir mitą, kad botulino toksinas – nuodai. Taip, veido kontūrą koreguojantis botulinas gaminamas iš nuodingos Clostridium botulinum bakterijos, bet veikliosios medžiagos kiekis, naudojamas procedūros metu, yra toks mažas, kad atlieka tik vietinį miorelaksuojantį poveikį, pageidaujamą mimikos raukšlėms sumažinti ar visiškai panaikinti. Daugiau apie botulino injekcijas ir kodėl jos nėra kenksmingos, kai atliekamos profesionalų – sužinosite straipsnyje.

Medicinoje įprasta gydyti preparatais, pagamintais iš nuodingų medžiagų. Gyvačių nuodai naudojami kosmetologijoje, jų būna kremų nuo raukšlių sudėtyje. Pavyzdžiui, nors gyvsidabrio druskos nuodingos, daugelis jų medicinoje naudojamos kaip antiseptikai. Tad botulino toksino naudojimas kosmetologijoje arba dantų griežimui, padidėjusiam prakaitavimui gydyti – įprastas šiuolaikinėse klinikose. Botulinas taip pat naudojamas mokslininkų laboratoriniuose tyrimuose. Nepaisant botulino toksino kaip nuodo „statuso“ tai yra natūrali medžiaga, pripažinta medikų visame pasaulyje. 2014 m. Jungtinės Karalystės Medicinos ir sveikatos produktų reguliacijos agentūra botulino toksiną pripažino tinkamą čiurnos sužeidimams gydymui. Anglijoje nuo 1993 metų botulino toksinu gydoma hyperhidrozė – gausus prakaitavimas, ši procedūra taikoma ir ERA ESTHETIC klinikose Kaune ir Vilniuje. Nuo 2010 m. JAV maisto ir vaistų administracija leido botulino toksino preparatu gydyti net chronišką migreną. Pasauliniai pavyzdžiai ir praktika patvirtina apie botulino toksino kaip vaisto saugumą gydant įvairias ligas, sutrikimus ir jo veiksmingumą kosmetologijoje.

Jei jums kyla klausimų dėl botulino toksino žalos organizmui, reikėtų pabrėžti, kad ši natūrali medžiaga per kelias dienas savaime visiškai pasišalina iš organizmo. Botulino toksinas blokuoja acetilcholino sintezę, todėl sumažina raumens susitraukimus, tačiau praėjus 4–6-8 mėnesiams po procedūros, priklausomai nuo raumenų aktyvumo, procedūras reiktų kartoti. Nustatyta tyrimais, kad kasmet atliekant botulino toksino injekcijas, oda lėčiau sensta, nesusiformuoja gilios raukšlės ir klostės, atrodo jaunesnė.

A. Radevičiaus nuotr./ Gydytoja dermatovenerologė Jurgita Stoškienė, Era Esthetic Avenue Estetinės ir lazerinės medicinos klinika
A. Radevičiaus nuotr./ Gydytoja dermatovenerologė Jurgita Stoškienė, Era Esthetic Avenue Estetinės ir lazerinės medicinos klinika

Botulino toksino injekcijos – saugi, aprobuota, leidžiama naudoti pasaulyje ir veiksminga procedūra, tinkanti ir gydymui, ir jaunystei susigrąžinti. Injekcijoms naudojamas botulino toksinas taip pat yra išgrynintas ir atskiestas žmogaus natūralią terpę atitinkančiu fiziologiniu tirpalu. O veikliosios medžiagos kiekis yra toks nedidelis, kad, veikdamas lokaliai, botulino toksinas atlieka terapinį poveikį. Botulino toksino injekcijų naudojimas estetinėje dermatologijoje pastaruoju metu labai patobulėjo. Taip, kaip mokslas žengia į priekį, tyrimai duoda vis naujų rezultatų, taip ir medžiagų panaudojimas tampa tikslesnis. Šiuo metu gydytojai sušvirkščia pacientams 5–10 kartų mažesnes preparato dozes nei anksčiau, todėl rezultatas yra išties natūralus, veido mimika „neparalyžiuojama“. Tinkamai profesionalo suleistas botulino toksinas sušvelnina raukšles kaktos srityje, tarp akių, prie lūpų, bet nepaverčia „kitu žmogumi“. Botulino injekcijos sustabdo senėjimo procesą. Mažomis adatomis suleistas į audinius preparatas atpalaiduoja raukšles ir odos klostes, bei užtikrina, kad artimiausius pusę metų veidas bus pilnesnis, stangresnis. Era Esthetic Avenue estetinės ir lazerinės medicinos klinikoje atliekamas ir „Nefertitės“ liftingas, kai suleidus nedidelį kiekį botulino toksino kaklo srityje, po žandikauliu, sustangrėja veido ovalas, paryškėja žandikaulio linija, atliekama tarsi „mini face lift" procedūra, siekiant išlaikyti jaunatvišką gražų veido kontūrą. Tokios procedūros atliekamos tada, kai pradeda atsirasti audinių sukritimas, veido ovalas pasidaro ne toks ryškus, maždaug nuo 35-40 metų, tuo tarpu botulino injekcijos mimikos raukšlės mažinti atliekamos pagal poreikį, galima ir jaunesniame amžiuje. Po procedūros taip pat pastebimai gerėja odos išvaizda, ji tampa elastingesnė, glotnesnė. Botulino injekcijos – tai natūraliai gražesnis, jaunesnis veidas be chirurgo skalpelio įsikišimo.

Atminkite, kad botulino toksino injekcijas atlikti turi tik patyręs specialistas, kuris įvertins jūsų konkretų atvejį ir poreikius. Botulino injekcijas Vilniuje, Kaune ir jau greitai Klaipėdoje atlieka ERA ESTHETIC Avenue estetinės medicinos ir lazerinės dermatologijos klinikos gydytojai dermatologai, nuolat besitobulinantys įvairiose pasaulio šalyse. Tinkamai parinktas injekcijų kiekis, bei suleidimo technika yra ypatingai svarbi rezultatui. Injekcijas atliekant patyrusiam gydytojui rizikos beveik nėra.

Rekomendacija prieš procedūrą:

  • Savaitę prieš procedūrą nevartoti nesteroidinių priešuždegiminių vaistų.

Rekomendacijos po procedūros:

  • Galite iš karto sugrįžti prie įprasto dienos režimo;
  • Savaitę po procedūros nemasažuoti injekcijų vietose;
  • 4–6 val. po procedūros būti vertikalioje pozicijoje;
  • Pirmąsias paras po injekcijų nesportuoti, nevartoti alkoholio, nesideginti saulėje;
  • 7–14 dienų po injekcijų vengti persikaitinimo (karštų vonių, saunų);
  • Po botulino injekcijos dvi savaites nevartoti aminoglikozidų, trankviliantų, nes šių preparatų vartojimas gali sumažinti botulino toksino veikimą.

Estetinės medicinos ir lazerinės dermatologijos klinika ERA ESTHETIC Avenue pasirūpins jūsų grožiu ir jaunystės puoselėjimu. Inovatyvumas, rūpestis ir dėmesys pacientui – ERA ESTHETIC klinikos vertybės, kurias puoselėja visas personalas, siekiantis aukščiausių rezultatų.

www.lazerineklinika.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius