-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrinasi plaukai? Keletas patarimų, kaip tai išspręsti

Atrodytų, amžina problema – lauke atšąla, ir plaukai praranda savo paklusnumą. Jie ima elektrintis, o tam daugiausia įtakos turi sausas oras. Taigi ką daryti, kad to išvengtume?
Įsielektrinę plaukai
Įsielektrinę plaukai / Vida Press nuotr.

Drėkinkite plaukus

Čia veikiausiai taisyklė numeris vienas. Plaukus sausina oras lauke, patalpose, įvairiausi kondicionieriai – veikia ir odą, ir plaukus. Tad drėkinamųjų priemonių plaukams reikia net labiau nei vasarą. Taigi šaltuoju sezonu jūsų plaukų draugu turi tapti kondicionierius.

Naudokite jį kas kartą, kai trenkate galvą. Kaip Womenshair.about.com yra patarusi šukuosenų meistrė Kendra Aarhus, kondicionierių reikėtų tepti ne nuo šaknų, o nuo pusės plaukų ilgio ir galiukus. Taip pat naudinga bent kartą per savaitę naudoti stipriai drėkinančią plaukų kaukę.

Shutterstock nuotr./Plaukų priežiūra
Shutterstock nuotr./Plaukų priežiūra

Neperdžiovinkite plaukų

Karštas džiovintuvo oras taip pat sausina plaukus. Geriausia plaukams leisti išdžiūti natūraliai, tačiau ne visi turime tokią galimybę. Tad pasitelkus džiovintuvą reikėtų pasistengti plaukų neperdžiovinti – palikite juos dar šiek tiek drėgnus ir leiskite pabaigti išdžiūti natūraliai.

Plaukus nuo elektrinimosi gali apsaugoti ir joninis plaukų džiovintuvas, nes jis ne tik džiovina, bet ir šiek tiek kondicionuoja. Tokie džiovintuvai skleidžia neigiamą jonų srovę, dėl kurios plaukai kur kas mažiau elektrinasi.

„Shuterstock“ nuotr./Plaukų priežiūra
„Shuterstock“ nuotr./Plaukų priežiūra

Naudokite plaukų laką

Kaip išeitis iš padėties gali būti ir plaukų lakas. Tačiau juo piktnaudžiauti nereikėtų. Rinkitės lengvos fiksacijos ir plaukus purkškite 15–20 cm atstumu. Plaukų laką galima naudoti ir kitaip: papurkškite juo savo naudojamą šepetį ir tada šukuokite plaukus. Tai irgi padės apsaugoti juos nuo elektrinimosi.

Atsisakykite plastikinių šukų ir šepečių

Plaukų stilistai vietoj plastikinių šukų siūlo rinktis metalines, keramikines arba specialias, apsaugančias plaukus nuo elektrinimosi. Taip pat pataria naudoti tankias šukas – jos ne tik šiuo atveju yra kur kas geriau nei retos, bet ir kalbant apie plaukų priežiūrą bendrąja prasme. O štai plastikinius šepečius siūlo keisti turinčiais natūralius šerius.

123RF.com nuotr./Mergina šukuojasi plaukus retomis šukomis
123RF.com nuotr./Mergina šukuojasi plaukus retomis šukomis

Alternatyva išvardytiems punktams

Papurkšti vandeniu. Tai pats paprasčiausias būdas pasirūpinti įsielektrinusiais plaukais, bet itin patikimas, kai to labiausiai prisireikia netikėčiausiose vietose. Taigi, kad visada būtumėte „išgelbėti“, su savimi nešiokitės mažą purškiamą buteliuką vandens. Matuositės drabužius parduotuvėje, nusivilksite paltą ar nusiimsite kepurę, ir plaukai pasišiauš? Turėsite sprendimą po ranką – papurkšite juos vandeniu.

Susipinti. Jei jūsų plaukai ilgi ir išties sunku juos suvaldyti šaltuoju metų laiku, tomis dienomis, kai šie nepaklusniausi, tiesiog juos supinkite, suriškite į kuodą.

Naudoti specialias priemones. Parduotuvių lentynose gausu plaukų priežiūros priemonių, kurios padeda apsaugoti plaukus nuo elektrinimosi. Išmėginkite jas, galbūt tikrai atrasite jums ypač tinkamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius